Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donesena odluka

Damir Krstičević persona non grata u Srbiji: 'Vulin i ja smo dva različita svijeta'

Damir Krstičević
Foto: MORH/M.Čobanović
1/2
26.04.2018.
u 15:10

Krstičević je nakon proglašenja odluke rekao kako ova odluka više govori o Srbiji

Srbijanska vlada odlučila je danas proglasiti nepoželjnom osobom hrvatskog ministra Damir Krstičevića, priopćeno je u Beogradu.

"Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici odlučila o mjerama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsjednik vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Кrstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju", navedeno je u priopćenju objavljenom poslije današnje sjednice.

Krstičević je nakon proglašenja odluke rekao kako je ova odluka neopravdana te da više govori o Srbiji.

- Možda je razlog ove odluke moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga. Ono što sam radio i što sada radim, časno služim Hrvatskoj - rekao je Krstičević , dodajući da Hrvatska želi suradnju i dijalog.

Krstičević je također rekao da su Vulin i on dva različita svijeta.

- Moj fokus je razvoj i jačanje Hrvatske vojske i Sustava domovinske sigurnosti od interesa za Republiku Hrvatsku. U svom radu uvijek želim biti odgovoran, voditi se vrijednostima i nikad ne činiti drugome nešto loše što ne želim da drugi čine meni. Naša odluka je opravdana, odgovorili smo na provokaciju kao što bi učinila svaka suverena demokratska država. Ja osobno nikoga nisam provocirao, ali mogu se nositi s njihovom odlukom. Institucije hrvatske države će zasigurno znati odgovoriti na ovu odluku - rekao je Krstičević.

- Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo - rekao je Krstičević.

Srbijanska vlada u priopćenju je navela da je mjere reciprociteta donijela "kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH od 21. travnja 2018. o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina" na teritorij Hrvatske.

"Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske suradnje i poštovanju temeljnih europskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi", istaknuto je u priopćenju.

Navodi se kako "Vlada Republike Srbije ostaje opredijeljena izgradnji dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom, suzdržavajući se od postupaka koji mogu pridonijeti narušavanju odnosa sa susjedima".

Vlada u Beogradu "ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regiji i poštivanju europskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regije", navodi se u priopćenju objavljenom nakon današnje sjednice srbijanske vlade.

Damir Krstičević
1/5
Ključne riječi

Komentara 312

DU
Deleted user
13:06 26.04.2018.

Dobro je napisao vaš komentator malo prije, da je Krstičević htio ići u Srbiju ušao bi u rujnu 1995. I to bez ikakvog problema. I pogriješio je što nije. Mali bi bio Krf!!!

KO
koraknaprijed
12:58 26.04.2018.

Ha , ha velika je to" uvreda" koju će Damir proslaviti sa bocom šampanjca, više bi bilo štete da su meni zabranili ulazak nego njemu, srbija je zadnje mjesto gdje bi on pisao u posjetu.

TH
than
13:00 26.04.2018.

Znači proglasiti će za nepoželjnu osobu čovjeka koji nije niti namjeravao da ide u Srbiju ?!?!? Ovo je i gore od male djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije