Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ledolomac

Ruski Mad Max: Tricikl vozi svuda i ništa mu ne smeta

ruski mad max (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
12.03.2013.
u 23:06

Stvar potpuno funkcionira i uspješno svladava prepreke koje joj se nađu na putu

Surove ruske zime ponekad potpuno izoliraju neka mjesta. Po cestama okovanima snijegom i ledom većina se automobila i kamiona vrlo teško probija, ali 49-godišnji Aleksandar Juškov sada ima rješenje.

Taj ložač zaposlen u rudniku u sibirskom selu Ovsjanki nedaleko od Krasnojarska, sam je izradio vozilo na tri kotača koje je sposobno kretati se bespućima Sibira po svim vremenskim uvjetima. Vozilo nosi naziv Bolivar, a na prvi pogled djeluje kao da je iz filma “Pobjesnjeli Max”. Juškov ga je sastavio od dijelova sovjetskog motocikla Iž Planeta iz 1971. godine.

Stvar potpuno funkcionira i uspješno svladava prepreke koje joj se nađu na putu. Dokazuju to i ove fotografije koje je objavio Reuters. S obzirom na novi val zime u zapadnoj Europi, koji polako stiže i u Hrvatsku, možda bi Juškovljev Bolivar mogao poslužiti kao ideja nekim inovatorima iz nama bližih krajeva.

Ključne riječi

Komentara 3

GO
google385
23:54 12.03.2013.

ima samo jednu manu a to je da se lako prevrce

JO
jožek2
07:06 13.03.2013.

Izgleda stvarno kao iz filma pobješnjeii Max, ali ako je funkcionalan i savladava prepreke kao što autor navodi na redu su dizajneri te ostali stručnjaci i eto vozila za njihove uvjete a i puno šire.

PR
Pravobranitelj
23:36 12.03.2013.

Je li ulazi u serijsku proizvodnju ili ce ici pod ekskluziva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije