Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
artiljerijski pokolj

Rusija uskoro više neće moći napadati, a mogao bi se ostvariti i scenarij od kojeg Putin strahuje

27.05.2022.
u 14:57

Prema nekim izvještajima, i Rusi imaju velike gubitke. Ipak, treba primijetiti da Rusi, čini se, ipak napreduju, sporo, teško, ali napreduju. Nakon pada Mariupolja, oni sad kontroliraju priželjkivani prostor preko južne Ukrajine prema Krimu.

Ključne riječi

Komentara 73

DU
Deleted user
15:14 27.05.2022.

Rat ulazi u novu fazu, moglo bi se to nazvati sada "formacijskim" ratom - dakle, nema više "srljanja" iz stotinjak pravaca, s lakooklopljenim vozilima (desant preko aerodroma Hostomel), računajući na domaće izdajnike koji će im pružati oslonac i za par dana bila je ideja svrgnuti Vladu Ukrajine. Ovog momenta imamo pozicijsku borbu, gdje je sada sinergija artiljerije, teškog oklopa i pješaštva na strani RF - a i "opečeni" su početnim teškim gubicima i neuspjesima. Da skratim, sad idu "školski" po liniji fronte i nema više "zabadanja" konvojima u ozemlje Ukrajine. Jasno da u tome im Ukrajina ne može parirati - školski 3 :1 je dosta za napadnu formaciju, a da se ne govori o manjku artiljerije, tenkova i zračne podrške na ukrajinskoj strani. Samo - pitanje je koliko će RF izdržati pod sankcijama Zapada jer ovih par mj. sve još ide po nekoj inerciji, a kad ih gospodarstvo "sasiječe u korijenu" i dobiju domaći bunt, e to će ih "izvaljati"...

Avatar Trica
Trica
17:55 27.05.2022.

Ja sam mišljenja da će USA Evropi besplatno davati gas. Naplatit će samo troškove prjevoza. To su pravi EU prijatelji 💪💪💪😂😂😂

XA
xaron
20:12 27.05.2022.

Rusi su napali aukrajinu sa 150000 vojnika. Do sada su ( po Zapadnim izvorima ) imali oko 30000 poginulih, ranjenih minimum 30000, zarobljenih 10000. Dakle ostalo im je oko 80000 vojnika, što u zemlji od 40 miliona stanovnika nije dovoljno za agresvne akcije. To bi bila osnova procjene Američkog ambasadora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?