Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na maturalcu

Roditelji ne vjeruju katalonskoj policiji, najavljuju i privatnu istragu

delnice
Foto: Goran Kovacic/pixsell
03.09.2014.
u 16:43

Zbog brojnih sumnji i nejasnoća žele da se temeljito razjasne okolnosti koje su prethodile stradavanju

Tjedan dana otkako je u Delnice stigla vijest da je njihov mladi sugrađanin Tin Grgurić tragično stradao na maturalnom putovanju u španjolskom Lloret de Maru, tuga u ovom goranskom gradiću ne jenjava i svi se, znajući kakav je mladić bio, pitaju kako je uopće moguće da je Tin poginuo pri padu s dizalice.

Njegovi roditelji, u pismu kojem su se obratili javnosti, napominju da sumnjaju u istragu policije iz Katalonije koja je na temelju prvih saznanja izvijestila da je riječ o nesretnom slučaju. Zahvaljujući se na pomoći i podršci profesorima, agenciji, veleposlanstvu i Tinovim prijateljima, kažu da iz informacija koje imaju, a još ih ne mogu podijeliti s javnosti, mogu jedino zaključiti da je izvješće katalonske policije laž.

– Kako bismo doznali što se događalo posljednjih 10 minuta života našeg Tina, zatražili smo nastavak službene, ali i započeli privatnu istragu te angažirali odvjetničko društvo. Činjenica je da nam to neće vratiti Tina no barem ćemo nakon velikog upitnika moći staviti točku – pišu roditelji pitajući se kako je njihov sin, koji je prije samo nekoliko mjeseci ozlijedio ruku, uopće prešao visoki zid na gradilištu i potom se uspeo na dizalicu s koje je pao.

Zbog brojnih sumnji i nejasnoća žele da se temeljito razjasne okolnosti koje su prethodile stradavanju. To više što je mladić bio vrlo miran, skroman, nije bio sklon incidentima, pravi sportaš i tijekom putovanja nije se želio odvajati od svojih prijatelja, čak ni da obiđe stadion Rome, kaže otac, iako mu je profesor to želio omogućiti. U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova potvrđeno nam je u srijedu da istraga policije u Lloret de Maru još traje. Zasad nije poznato ni je li okončana procedura oko prijevoza mladićeva tijela u Hrvatsku ni kad bi trebalo stići.

>> Srednjoškolac iz Delnica poginuo na maturalcu u Lloret de Maru

>>'Tin je bio dečko na mjestu, takvo što njemu nije slično'

Komentara 8

DU
Deleted user
17:59 03.09.2014.

Okolnosti su čudne i podržavam roditelje u potpunosti da nesretni događaj rasvijetle u cilju pronalaženja istine koja nesretnog mladića neće vratiti ali vjerujem da će roditelji pronaći dio svog mira u tome...

MR
MrWho
08:05 04.09.2014.

Da je dečko bio s društvom onda bi se i moglo povjerovati da je poginuo na način kako je to prezentirala španjolska policija, međutim, da je sam, usred noći, otišao uspeti se na 25-metarsku dizalicu, ne vjerujem!

Avatar Androkoma
Androkoma
17:05 03.09.2014.

Nije prvi a niti zadnji, to je nova moda sad (plus droga i alkohol), sinoc je isto tako jedan decko skocio sa balkona i mrtav. Zao mi je ovi roditelja ali nikako ne mogu pomisliti da ga je netko stavio na svoja ledja pa presao zid i popeo se na dizalicu pa ga bacio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije