Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prelog

Ribiči nestali poslije fešte na otočiću usred umjetnog jezera

utopili se prelog (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/5
27.03.2011.
u 11:44

Preživjelog je pronašao ribič te o događaju odmah obavijestio policiju.

Rođendanska proslava za dvojicu muškaraca – 33-godišnjaka s ludbreškog područja te 48-godišnjaka iz Ivankovca nedaleko od Čakovca – završila je tragično. Utopili su se u subotu oko 21 sat u jezeru u blizini hidroelektrane Donja Dubrava pokraj Preloga. Njihov 47-godišnji prijatelj iz Hrženice pokraj Ludbrega, na sreću, uspio je izbjeći njihovu sudbinu. Da su muškarci nastradali, međimurskoj je policiji oko 10 sati javio ribič koji je preživjelog pronašao na jezeru.

Doplivao do otočića


Muškarac se, naime, na svu sreću nekako uspio domoći otočića na kojem ga je ribič kasnije uočio te spasio.

– Trojica su se muškaraca u subotu navečer nakon proslave rođendana na jednom otočiću vraćala čamcem na kopno. U visini marine grada Preloga u jednom im je trenutku voda ušla u čamac i on je bio gotovo potopljen. Jedan je zaplivao i uspio doći do otočića, a dvojicu svojih prijatelja posljednji je put vidio dok su se još držali za čamac – kaže Krunoslav Gosarić, glasnogovornik PU međimurske.

Dodaje da je u 10.12 sati djelatnik HE, obilazeći jezero oko ludbreškog područja oko osam kilometara uzdužno od HE Donja Dubrava, uočio jedan muški leš kako pluta u čamcu. Policija je provodila opsežan očevid te u čamcima tragala za još jednim nestalim muškarcem.

Zbog velike površine jezera kao i zbog vremenskih uvjeta, hladnoće, kiše i vjetra u akciju neće biti uključeni ronioci, a cijelo područje pretražuju čamcima djelatnici PU međimurske i PU varaždinske. U potragu za nestalim 33-godišnjakom uključili su se i prijatelji stradalih. Sjeli su u čamce te pomažu policiji u potrazi na jezeru.

Tast se uspio spasiti

– Često smo se družili s njima. Imamo blizu vikendice. Naš je prijatelj pronađen s pola tijela u čamcu, a pola u vodi. Pretpostavljamo da se pothladio i smrznuo. Još pretražujemo čamcima iako su valovi veliki i jako je hladno – potreseno nam je kazao jedan od prijatelja stradalih. Dodao je da njegov zet, 47-godišnjak iz Vrbanovca, očito nije takve sreće kao njegov tast koji se uspio spasiti.

Tijelo pronađenog 48-godišnjaka prebačeno je na obdukciju u varaždinsku bolnicu na temelju naloga istražne sutkinje Županijskog suda, gdje će se utvrditi točni uzroci smrti te identifikacija tijela utopljenika.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:42 27.03.2011.

Dakle,za više od godinu dana,novinari nisu uspjeli saznati što je plemeniti Hotko radio na jezeru gdje je svaka aktivnost i pristup zabranjen?!?Ili...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije