Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistke u SDP-u

"Rekli su mi da su Velnići oduvijek bili bandićevci i izbacili me iz SDP-a"

velnić
Antonio Bronić/Pixsell
27.01.2010.
u 16:14

- Radi se o klasičnoj odmazdi! Izbacili su me zbog mog prezimena jer su mi rekli da je općepoznato da smo mi Velnići oduvijek bili bandićevci - kazala je Velnić.

Glavni odbor SDP-a 16. siječnja izbacio je iz stranke 14 zvučnijih imena zagrebačke organizacije jer su “naštetili ugledu stranke”, odnosno jer su se angažirali u predsjedničkoj kampanji Milana Bandića.

Izbacili su i Ljiljanu Velnić zbog toga što je kao članica Gradskog odbora SDP-a, prema mišljenju vrha stranke, radila u Bandićevoj kampanji.

 No, Ljiljana Velnić već šest mjeseci nije članica zagrebačke organizacije SDP-a!

 – Radi se o klasičnoj odmazdi! Izbacili su me zbog mog prezimena jer su mi rekli da je općepoznato da smo mi Velnići oduvijek bili bandićevci. Istina je da je moj suprug Vladimir sudjelovao u Bandićevoj kampanji. Toga se ne srami i zbog toga je sam istupio iz stranke. Ali ja nisam Vladimir nego Ljiljana i nisam sudjelovala u Bandićevoj kampanji. Štoviše, aktivno sam podržavala Josipovića – rekla je Velnić dodajući da takav tretman stranke smatra uvredljivim jer je seksistički.

– Pišem žalbu na odluku o izbacivanju iz stranke. Ne mogu shvatiti kako su me, osim da je to učinio Ivo Jelušić namjerno, mogli izbaciti iz zagrebačkog SDP-a kada sam ja iz gradske organizacije na vlastiti zahtjev izišla lani u lipnju zbog preseljenja u Veliku Goricu. Time je automatski prestao i moj mandat u zagrebačkom Gradskom odboru. Odmah sam se upisala u velikogoričku organizaciju, a nedugo zatim dobila sam i novu člansku iskaznicu Gradskog odbora Velike Gorice – objašnjava Velnić. Prozvani v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Ivo Jelušić kaže da se ne radi o osveti nego o administrativnoj pogreški.

– Razgovarao sam s gospođom Velnić i osobno joj se ispričao. Do pogreške je došlo u tajništvu – rekao je Jelušić dodajući da će nadležna tijela stranke odlučiti hoće li se poništiti odluka o njezinu izbacivanju iz SDP-a.

Komentara 10

NE
neni
16:55 27.01.2010.

Pa nis....bu se ponovo upisala...upisi su u tijeku..glavno da se je #samokriticno osvrnula#..sekretar Jelusic ce dogovorit u komitetu

PI
Pippo9
16:56 27.01.2010.

sdp je lunapark u kojem se nezna tko pije a tko paća

DO
downunder
16:45 27.01.2010.

Komunistička posla. Ovakve vijesti uopće ne treba objavljivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije