Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skladatelj himne

Raspisana nagrada za pronalazak nestale biste Josipa Runjanina u Vinkovcima

policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.01.2015.
u 15:15

Iz vinkovačke gradske uprave pozivaju sve osobe, koje raspolažu korisnim informacijama, da se jave na broj telefona 192

Dan nakon što je u Vinkovcima otuđena bista Josipa Runjanina, poznatoga ga i kao skladatelja hrvatske državne himne Lijepa naša, vinkovački gradonačelnik donio je Odluku  o raspisivanju nagrade, u iznosu od 5.000 kuna, za obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti pronalasku nestale biste.

Iz vinkovačke gradske uprave pozivaju sve osobe, koje raspolažu korisnim informacijama, da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu: vukovarsko-srijemska@ policija.hrmario.banozic@ vinkovci.hr  ili osobno, dolaskom u najbližu policijsku postaju/policijsku upravu. Inače, bista je sačinjena od legure bakra, kositra i olova, visine oko 60 cm, težine oko 50 kg. Autor biste je vinkovački akademski kipar Antun Babić. Bista je otuđena iz parka na Trgu J. Runjanina u Vinkovcima između 26. i 28. siječnja 2015. godine.

>> Ukradeno spomen-poprsje skladatelja hrvatske državne himne Josipa Runjanina

Komentara 6

DU
Deleted user
18:08 30.01.2015.

Hrvatsku povjest treba postivati i vjerno cuvati. Mislim da da takve spomenike kao sto je Runjanin, Mehanovic, Gaj, Gubec, Tudjman........ bi trebala cuvati policija. Sa obzirom da cuvaju Cirilicne ploce u Vukovaru.

Avatar navijač
navijač
17:40 30.01.2015.

Kad se opljačka kladionica u Vinkovcima policija istu noć privede lopove , (jednom čak i svog kolegu) a kad se dogodi ovakva sramota onda se nezna tko je.To nam samo govori šta se u gradu čuva a šta ne !

TT
tomoice_tomice
16:02 30.01.2015.

Ohohohohoho, Bradariću, pa ti si živ? BTW, Runjaninovo ime je Josif.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije