Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županija

Radimir Čačić: Vrhovni sud odbio reviziju presude protiv države i MZOS-a

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
30.06.2020.
u 13:18

Država i Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine pravomoćno su izgubili spor oko JPP-a protiv Varaždinske županije kojoj su morali uplatiti 18,6 milijuna kuna, no zatražili su reviziju presude Visokog trgovačkog suda

Vrhovni sud odbacio je prijedlog za dopuštenje revizije u predmetu javno-privatnog partnerstva,  pa Varaždinska županija odmah očekuje isplatu preostalog duga. Rekao je to varaždinski župan Radimir Čačić. Država i Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle godine pravomoćno su izgubili spor oko JPP-a protiv Varaždinske županije kojoj su morali uplatiti 18,6 milijuna kuna, no zatražili su reviziju presude Visokog trgovačkog suda.

Vrhovni sud odbio je sve zahtjeve Ministarstva znanosti i obrazovanja i Vlade.

– Ono što me, kao i uvijek, veseli, jesto to svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte i realizaciju svega onog što smo najavili. Ta odluka dovodi do toga da odmah nakon primitka tog novca, kojeg očekujem u cjelini odmah, raspisujemo natječaj za kupolu nad atrijem. Zahvaljujem se ministrici Divjak i ministru Štromaru na neodgovornosti, nestručnosti i  neozbiljnosti, no ovdje je najvažnija zloća i najžalosnije je koliko se trude oteti novce vlastitim građanima. Ministrica Divjak još je malo vremena tehnička ministrica i od novog ministra ili ministrice očekujem punu suradnju sa mnom kao županom u interesu građana Varaždinske županije – zadovoljan je Čačić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je, ističe župan, Varaždinskoj županiji po pravomoćnoj presudi od 31. prosinca 2019. uplatilo 18 milijuna kuna, od čega je glavnica 14,2 milijuna, a zatezne kamate su 4,4 milijuna. Riječ je o pravomoćnoj presudi za prve dvije od ukupno pet tužbi. Dug po preostale tri tužbe iznosi 30,7 milijuna kuna, od čega je glavnica 26 milijuna kuna, a zatezne kamate 5,2 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije