Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBOM DO USPJEHA

“Greenwood Studio otvorio sam uz pomoć 70.000 kuna koje sam dobio kao dio mjere samozapošljavanja”

Greenwood studio
Foto: Promo
27.03.2020.
u 23:59

Producent Antonino Šimić svoj je glazbeni studio otvorio lani u zagrebačkoj Ilici, a otkrio nam je kako se snašao na samim počecima

Producent Antonino Šimić, rođeni Makaranin, koji se u Zagreb preselio prije nekoliko godina, u Ilici je 2019. godine otvorio svoj Greenwood Studio i to uz pomoć mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Šimić se bavi audioprodukcijom, live izvođenjem, izdavanjem singlova i albuma, a u svojoj je karijeri radio i sa zvijezdama poput Josipe Lisac, Damira Urbana, Psihomodo popom, Nenom Belanom… Šimićev producentski rad zasniva se na mladim izvođačima i bendovima, koji tek trebaju nešto napraviti na glazbenoj sceni.

- Aplicirao sam lani na mjeru samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kojom sam dobio 70.000 kuna za otvaranje paušalnog obrta i kupnju opreme i to je bila prva godina da se taj iznos povećao i da je u njega bio uključen i porez, tako da sam bio izuzetno sretan što sam dobio novac za pokretanje biznisa. Nekako sam pogodio izuzetnu situaciju jer je 70.000 kuna odličan novac za svaki početak - ispričao nam je Antonino. Za vrijeme lockdowna, Antonino nije mogao snimati i stvarati glazbu punim kapacitetom, pa je zatražio i dobio mjeru potpore HZZ-a, COVID-19 koja mu je omogućila da si isplaćuje plaću u vrijeme restriktivnih epidemioloških mjera. 

Kako je Antonino Šimić došao na ideju da se bavi produkcijom i koliko su mu pomogle mjere potpore pogledajte u videu:   

                   

Sadržaj nastao u partnerstvu s Hrvatskom demokratskom zajednicom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije