Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki ogranak

Radić: HDZ je jedinstven i nikad jači

ivan radić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
09.12.2017.
u 14:16

Izbori su, inače, protekli u sjeni sukoba dviju struja, predvođenih Anušićem te Josipom Škorićem, direktorom Hrvatskih cesta koji je javno podupirao Radića. No, Anušić ističe kako Radićevu pobjedu ne smatra svojim porazom.

HDZ je jedinstven i nikada jači. Nakon 12 godina imamo župana, Ivana Anušića, kojemu dajem jednoglasnu podršku, a u idućem razdoblju sinergija gradske, županijske i nacionalne organizacije bit će takva da očekujemo kako ćemo 2021. imati i gradonačelnika Osijeka. Želim reći i da vrh stranke na ovim izborima nije imao svoga kandidata, nego su se trudili osigurati što demokratičnije izbore – izjavio je Ivan Radić, novi predsjednik osječkog HDZ-a na svom prvom obraćanju javnosti.

Radić je, podsjetimo, na izborima prije tjedan dana pretekao protukandidata Domagoja Mikulića i postao čak 22. predsjednik osječkog HDZ-a, u 28 godina postojanja. Mikulića je, pak, javno podržavao župan Anušić, koji je i čelnik županijskog HDZ-a.

- Unutarstranački izbori ne bi trebali proizvoditi nikakve sukobe van stranke, a to se nije dogodilo, niti će se dogoditi. Cilj nam je preuzeti odgovornost u Županiji, u čemu smo uspjeli, a sada imamo sve preduvjete da tako bude i u Osijeku – kazao je Anušić.

I on je istaknuo kako "vrh stranke nije imao svoje kandidate, ni prioritete". Na upit kako se osjeća, s obzirom da je njegov favorit izgubio, odgovorio je:

- Unutarstranačka utakmica je završila, mi smo jedna stranka i pobjednik ima moju potporu. Pripremat ćemo se za iduće izbore. Tako je u politici, nekada dobijete, nekada izgubite. Ivan će imati dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu 2021. - odgovorio je.

Izbori su, inače, protekli u sjeni sukoba dviju struja, predvođenih Anušićem te Josipom Škorićem, direktorom Hrvatskih cesta koji je javno podupirao Radića. No, Anušić ističe kako Radićevu pobjedu ne smatra svojim porazom.

- Nemam osjećaj da se glasovalo protiv mene, jer nisam bio kandidat – rekao je.

- Dio smo iste političke obitelji. Za nas su izbori završili u nedjelju i nastavljamo zajedno djelovati – zaključio je Radić.

Ključne riječi

Komentara 3

UH
Uhljebožder
17:27 09.12.2017.

Bitno da si iz sedla izbacio one gramzive uhljebe hercegovce !!!!!

SI
siskic
22:07 09.12.2017.

u lopovlucima da........

Avatar megatronman
megatronman
22:08 09.12.2017.

Smrtna kazna ponovno u R.H. i evo pravne države za mjesec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije