Naslovnica Vijesti Crna kronika

Računovođa optužen: S računa udruge isplatio si više od 250.000 kn

Te isplate je u poslovnim knjigama vođenim za udrugu evidentirao kao realizirane poslovne odnose, čime je za svoju tvrtku i zaposlenicu pribavio protupravnu imovinsku korist od 272.000 kuna.
11. rujna 2019. u 00:30 4 komentara 924 prikaza
Novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je u utorak optužnicu protiv 46-godišnjaka koji je s računa zagrebačke kulturno-umjetničke udruge isplatio 252.000 kuna na račun svoje računovodstvene tvrtke, dok je s istog računa svojoj zaposlenici isplatio 20.000 kuna.

USKOK Optužena skupina Preko kredita i leasinga prevarili banke za 1,6 milijuna kuna

Okrivljenika se tereti da je kao vlasnik računovodstvene tvrtke ovlašten za obavljanje platnog prometa, a na temelju ugovora o vođenju poslovnih knjiga i pružanju financijskih usluga sklopljenim 1. siječnja 2012. sa zagrebačkom kulturno-umjetničkom udrugom, putem Internet bankarstva isplaćivao novac na transakcijski račun svoje tvrtke.

Uskok je priopćio da je 46-godišnjak s računa udruge od 14. lipnja 2012. do 2. svibnja 2017. isplatio 252.000 kuna na račun svoje tvrtke, dok je na isti način u deset navrata isplatio 20.000 kuna na tekući račun svoje zaposlenice. Okrivljeni je pritom lažno navodio da se radi o plaćanju računa, posudbama i materijalnim troškovima.

Te isplate je u poslovnim knjigama vođenim za udrugu evidentirao kao realizirane poslovne odnose, čime je za svoju tvrtku i zaposlenicu pribavio protupravnu imovinsku korist od 272.000 kuna.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • modovisisajteMaraschino:

    A koliko takvih udruga ima. Samo u mojem gradu znam nekoliko udruga gdje su umreženi obiteljsko-stranački (nije HDZ hahaha) i međusobno deru lovu iz udruga. Kome prijaviti kad im rođakinja pomoćnica načelnice.

  • martinovic:

    pa i u morhu su brigadirki pecek isplatili 48 000 kn nezakonito i to jednokratno u sijecnju 2017.h ..i sto nista...nedavo je i sina zaposlila u vojsci i vec mu isplacuju nepripadajuci dodatak..pa kak onda ..nikaj...itd

  • liliZG:

    niš novo, to traje još od juge, ti famozni KUD-ovi su dobivali novac a onda su si tajnici ili računovođe istih plaćali vlastite režije, ... ja sam tak slučajno doznala kad me netko nesmotreno poslao da odem na današnju FINU ... prikaži još! i platim račune koje sam ja , eto provjerila prije nego sam dala i saznala kako naša računovotkinja plaća svoje privatne režije za stan sa računa KUD-a , više me nisu slali da nosim ništa na SDK.