Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne planira stati

Putin se hvali jačanjem nuklearnog arsenala: '95 posto oružja modernizirano'

Vladimir Putin
Foto: Reuters
1/5
23.02.2024.
u 10:13

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da je 95 posto ruskih strateških nuklearnih snaga modernizirano i da su zračne snage upravo preuzele četiri nova nadzvučna bombardera s nuklearnim oružjem.

Vladimir Putin je to izjavio povodom Dana branitelja domovine, kojim se slavi vojska, dan nakon što je letio na moderniziranom strateškom bombarderu Tu-160M sposobnim nositi nuklearno oružje. Ruski čelnik pohvalio je vojnike koji se bore u Ukrajini u, kako je rekao, "specijalnoj vojnoj operaciji", pozdravljajući ih kao heroje koji se bore za "istinu i pravdu".

Ali veliki dio svog govora posvetio je postignućima vojno-industrijskog kompleksa. Njegova je poruka da se ruska nuklearna trijada - njezine strateške kopnene, pomorske i zračne nuklearne sposobnosti - stalno moderniziraju i da su u dobrom stanju.

"Uključujući naše borbeno iskustvo, nastavit ćemo jačati Oružane snage na svaki mogući način, uključujući tekuće napore za ponovno opremanje i modernizaciju", rekao je Putin. "Danas je udio suvremenog naoružanja i opreme u strateškim nuklearnim snagama već dosegao 95 posto, dok je pomorska komponenta 'nuklearne trijade' gotovo 100 posto", dodao je.

GALERIJA: Je li Rusija prvi put ispalila naprednu hipersoničnu raketu? Kijev tvrdi da ima dokaze

Vladimir Putin
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

PR
pravednik2
11:51 23.02.2024.

Rusi imaju otporne stomake. Obzirom, da znaju samo oružje praviti, uskoro će jesti tenkove, topove i druga oružja. Drugo neće imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije