Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pupovac: Domljan je sugerirao da je obitelj Zec ubijena "s pravom"

Pupovac je upozorio i na nestanak spomen-ploče na spomen-području bivšega ustaškog logora Jadovno.
30. lipnja 2010. u 12:28 146 komentara 23 prikaza
pupovac
Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Činjenica je da je bivši predsjednik Sabora Žarko Domljan gostujući na HRT-u sugerirao da je obitelj Zec bila s pravom likvidirana te da je Škorić s pravom bio otpušten zbog srpske nacionalnosti, stoga se pitam je li moguće da takvo što danas možemo čuti - kazao je Milorad Pupovac (SDSS) na početku sjednice Sabora zatraživši stanku uime Kluba.

Naime, takva stanka daje pravo na istup za saborskom govornicom, a Pupovac je to iskoristio kako bi upozorio na spomenute izjave. Saborska govornica najbolje je mjesto da se upozori na takve pojave - rekao je najavivši da će i ubuduće na takve stvari upozoravati u Saboru. Pupovac se osvrnuo se na ono što je Domljan na HTV-u govorio o razlozima zašto je 1990. otpustio šefa saborskog restorana Milana Škorića, a HDZ-ovci su taj Pupovčev istup označili zloupotrebom saborske govornice.

Predsjednik Sabora Luka Bebić Pupovca je čak uputio da za govor o temi izvan rada Sabora ne koristi poslovničke manevre, nego da takve teme treba otvarati u redovitoj saborskoj proceduri. Pupovac se nije dao smesti istaknuvši da je Domljan povrijedio Ustav, a da su njegovu stranku duboko potresle i zabrinule tvrdnje prvog predsjednika Sabora da je Škorića otpustio jer je meso za saborske zastupnike nabavljao kod mesara Mihaela Zeca, čija je mesnica, kazao je Domljan, bila poznato okupljalište kosovaca i udbaša te je prijetila opasnost da će otrovati zastupnike. Pupovac je upozorio i na nestanak spomen-ploče na spomen-području bivšega ustaškog logora Jadovno.

- Kao što podupiremo današnje otvaranje preostala tri pregovaračka poglavlja, među kojima i poglavlje 23., pozivamo vas da otvorimo oči i uši da takve stvari u našoj sredini više nisu moguće - kazao je Pupovac.

Burno je reagirao Andrija Hebrang  uime HDZ-a optuživši Pupovca  za "nedopustivu zloupotrebu saborskog poslovnika". Napomenuo je pritom da Žarko Domljan više nije zastupnik ni član HDZ-a, već obični građanin koji ima punu slobodu u govora u medijima. Hebrang je rekao da je Hrvatska odavno osudila zločin nad obitelji Zec, da su sudovi donijeli presude te dodao da bi, ako bi želio reagirati na sve ono što se govori u medijima, svakih 15 minuta morao izlaziti za govornicu. Na izlaganje HDZ-ovaca reagirala je Vesna Pusić (HNS), koja je također Domljanov istup ocijenila potpirivanjem međunacionalne mržnje i kršenjem Ustava.

Ivo Jelušić (SDP) prije dvadeseta

Ivo Jelušić (SDP) prije dvadesetak dana aktivirao je zastupnički mandat kojeg je osvojio na parlamentarnim izborima 2007.  i prisegnuo je na početku sjednice. Njega je mijenjao Bruno Kurelić jer je Jelušić  stavio manadat  u mirovanje jer je obnašao dužnost zagrebačkog dogradonačelnika.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar punkufer
  punkufer:

  Zec je bio dobro pozicionirani udbaš. Te veze su mu služile za ostvarivenje financijskih koristi (dobavljanje namirnica) te podržavanje i financiranje četničkih i udbaških poslova. Aco Stanković i pupovac NE ŽELE vidjeti očito - to da je Hrvatskom prije 1990. ... prikaži još!. vladala srbo-komunistička vlast uz pomoć udbaško-milicijskog aparata i koja je na grbači Hrvata uživala povlastice i ugodan život.

 • vitaszorcms:

  30.06.2010. u 13:22h exorcist je napisao/la: +++++++++++++++++++++++ da kad budu vas četnike sudili za sve što ste napravili.

 • slovenija:

  Opet Ustaše, i opet Ustaše! Talijani su, da podsjetim, ukinuli Jadovno i oslobodili one jadne ljude u tom kompleksu ustaških logora smrti. Vi ustaše se ne možete po svom zlotvorstvu porediti ni sa kim na planeti. Možeš misliti kad SS ... prikaži još! oficir, okorjeli Gestapovac krvavih ruku, piše u izvještaju da je zgrožen ponašanjem Hrvata. Mislim da bi isto napisao i danas. Ma fuj!