Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena istraga

Psi udomljeni iz Skloništa Pokupsko Cerje nisu nestali

Pokupsko Cerje
Foto: Davor Višnjić, Anto Magzan/Pixsell
1/4
23.06.2016.
u 16:55

Zbog zabrinutosti odgovornih osoba skloništa za životinje, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je istragu

Zbog zabrinutosti odgovornih osoba Skloništa za životinje Pokupsko Cerje gdje su životinje koje su udomljene, što su navodili i u svojim podnescima Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, provedena je istraga u kojoj su sudjelovali i policija i veterinarski inspektori.

Svi koji su spašavali pse prije zloglasnog 60. dana, kad ih u ovom skloništu ubiju ako se ne udome, i volonteri i udomitelji pozivani su na razgovore. Pregledavala se dokumentacija i ugovori, istražitelji su zakucali i na vrata udomitelja provjeravajući jesu li psi kod njih. Nakon višemjesečne istrage Odvjetništvo nije pronašlo ništa što ukazuje na bilo kakvo kazneno djelo. Kažu, pronađene su određene nepravilnosti vezane za upisivanje podataka o psima na nove vlasnike, no sve to ne ukazuje na počinjenje bilo kakvog kaznenog djela.

Sve smo već rekli

Takav rezultat istrage nestrpljivo su dočekali i članovi velikogoričke Udruge za zaštitu životinja 60+, najčešće prozivani iz Skloništa da su odveli pse u nepoznato.

- Kako je riječ o predistražnjim radnjama koje su otklonile sve sumnje Skloništa, jer u provjerama ništa nije pronađeno, nećemo dobiti ništa napismeno. Upozoravali smo da udomitelji ne mogu prebaciti pse na sebe, i sami smo imali istih problema, no nitko na to nije reagirao. A iz skloništa nisu odgovarali na mailove i zahtjeve da se psi prebace na nove vlasnike. Tako da se to najčešće moglo napraviti tek kad je psa trebalo cijepiti. Mi cijelo vrijeme znamo gdje su psi, dali smo sve i inspekciji, a ovo je samo potvrda onoga što stalno ponavljamo - psi nisu nestali, a nisu završili ni u bordelima - ističe Željka Štor, predsjednica udruge.

Pse ne mogu vratiti

Dodaje i kako je zbog svih prozivanja, kako na društvenim mrežama, tako i u nekim medijima, narušen ugled udruge, volontera, ali i udomitelja koji su se morali odazivati ispitivanjima. Iako su svi koje je Pokupsko Cerje prozivalo zadovoljni što se konačno više ne moraju opravdavati za nešto što nisu napravili, njihovo zadovoljstvo, kažu, neće vratiti živote pasa. Svih onih koji nikada nisu dobili šansu da makar u privremenom smještaju čekaju udomitelje, jer su ih zbog neutemeljenih sumnji i silne zabrinutosti kako će im biti kad iziđu iz skloništa u Pokupskom Cerju nakon 60. dana radije - ubili.

<<muce-zivotinju-a-mene-su-napali-jer-smo-ih-prijavili

 

Komentara 3

Avatar ankabutorac
ankabutorac
16:26 24.06.2016.

Ma kakva je to kontrola kad se i dalje psi ubijaju? Mi smo primitivni Balkanci i to cemo uvijek ostati. U Zapadnoj Europi se brine za pse i ne ubijaju se, ali Hrvatska zeli pripadati zapadu, tj. EU samo da dobiva lovu. Treba to "skloniste" u Poskupskom Cerju zatvoriti jer ti ljudi koji tamo rade su za mene ubojice. Pa sad me banirajte ak hocete, boli me dzon...al nikad necu prestati boriti se za zivotinje jer kakvi smo prema njima takvi smo i prema ljudima....

AV
AVIM
17:34 23.06.2016.

Takvi koji vode brigu o životinjama i lijepo žive na račun pasa neka dođe u ,Knin,Kistanje,i cestu prema Zadru da vide gdje završavaju ,,ljubimci,,Po Kninu vode ljubimce po noći po trgu Braniteljima i tamo vrše nuždu a nitko ne čisti za psima.Sramota ,sramota a prozvali su ga ,,Kraljevskom gradom,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije