Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Prvi inženjeri građevine na Veleučilištu Varaždin

'22.07.10., Varazdin- Na Varazdinskom veleucilistu diplomirali prvi inzinjeri gradjevine. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
22.07.2010.
u 15:10

Aleksandar Petrović, Marko Posavec i Dalibor Vitez u povijesti varaždinskog Veleučilišta ostat će zapisani kao prvi inženjeri građevinarstva.

Aleksandar Petrović, Marko Posavec i Dalibor Vitez u povijesti varaždinskog Veleučilišta ostat će zapisani kao prvi inženjeri građevinarstva koji su s vrlo dobrim i odličnim uspjehom obranili svoje završne radove u prvom roku stručnog studija graditeljstva, smjer visokogradnja.

– Prije tri godine upisano je stotinjak studenata, a u prvom roku prijavila su se trojica, koja su uspješno obranila svoje završne radove – kaže doc. dr. sc. Božo Soldo, voditelj studija graditeljstva.

Dodao je da se nada da će ti prvostupnici nastaviti školovanje, ali da to zasad ne mogu na varaždinskom Veleučilištu jer nema dopusnice za specijalistički studij. Osim toga, nada se da će većina studenata izići na ispit u jesenskom roku. Zadovoljna organizacijom na Veleučilištu, trojica inženjera građevinarstva razmišljaju o nastavku školovanja. Petrović će studij nastaviti u Osijeku ili Zagrebu, a Posavec početkom kolovoza počinje raditi u građevinskoj tvrtki pa će onda vidjeti može li uz posao nastaviti studij. Dalibor Vitez već radi, u tvrtki Zagorje Tehnobeton, pa je studirao izvanredno.

– Teško ću uz posao nastaviti studij izvan Varaždina, no ako iduće godine na Veleučilištu dobijemo dopusnicu za specijalistički studij, gotovo sam siguran da ću se upisati – rekao je prvostupnik Vitez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije