Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Prvaka u reliju tuže jer nije platio najam i režije za svoju propalu tvrtku

toni klinc
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
22.10.2015.
u 17:40

Šampion Toni Klinc kaže da nikoga nije htio prevariti

Toni Klinc (41), suvozač relija koji je zajedno s vozačem Jurjem Šebaljom višestruki prvak Hrvatske u tom sportu, ima problema zbog prijevare u gospodarskom poslovanju zbog koje ga kazneno progoni tvrtka Robson Holdings. Ta je tvrtka Klincu u Zagrebu iznajmila prostor koji je koristio za poslovanje jedne od svojih tvrtki. Riječ je o tvrtki ABS jedan d.o.o. koja je diljem regije nudila programska rješenja za autoindustriju.

Potkraj 2014. našli su se u teškoćama jer Robson Holdingsu nisu više mogli plaćati najam i režije. Robson Holdings tvrdi da im je Klincova tvrtka ostala dužna više od 85.000 kuna. Klinca i njegovu tvrtku zbog toga su prijavili Državnom odvjetništvu, koje je odbacilo kaznenu prijavu. Međutim, kazneni progon i istragu na sebe je nakon toga preuzela tvrtka Robson Holdings, odnosno, njezin odvjetnik. Od suca istrage zatražili su da policija u njihovoj prisutnosti ispita Tonija Klinca.

– Problem je nastao kada nismo mogli naplatiti jedan veliki posao koji smo odradili u Beogradu. Ne razumijem u čemu je sad problem jer mi nikada nije bila namjera da ikoga prevarim. Na to ukazuje i činjenica da je Državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv mene i tvrtke – kaže Klinc.

Dodaje i da su nakon poslovnog kraha tvrtke ABS jedan d.o.o. cijelo vrijeme komunicirali i pregovarali s tvrtkom kojoj su ostali dužni te da su im naknadno uplatili dio duga. Osim toga, kako tvrdi Klinc, dug je znatno manji jer su nakon iseljenja iz prostora Robson Holdingsa, ostavili dio svoje opreme i sva ulaganja u njihov prostor. Inače, upravljačka palica Robson Holdingsa, među ostalim se nalazi i u rukama Anice Ćurković, svojedobno suoptužene za malverzacije u tvrtki Salonit.     

>> Vodeći u poretku su Turci Bostanci – Vatansever

Komentara 5

TA
tamanitelj
17:48 22.10.2015.

Nema veze ,glavno da se ofolira po Isrti i po Opatiji

MI
mirrr
18:04 22.10.2015.

nisam htio majke mi

MI
Mijagi
20:41 08.08.2022.

To mu je u krvi ,voli zajee za lovu vise neg ista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije