Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORILA POLICIJA

Provalnici imaju novi trik, obratite pozornost na ključanicu

Vrata - ilustracija
Foto: Pixabay
1/2
09.02.2021.
u 11:38

Policija je priopćila kako su najčešće na meti provalnika starije osobe

Trik sa selotejpom postaje sve popularnija metoda provalnika i lopova u Irskoj, izvijestila je tamošnja policija, prenosi Fenix-magazine. 

Provalnici, naime, lijepe komadić selotejp trake na ključanicu kako bi doznali koliko je stanar često kod kuće. Veća je vjerojatnost da će to primijetiti mlada populacija, no stariji sugrađani kao i oni koji nisu toliko pažljivi tako nešto ne zamjećuju. 

Kad provalnici vide kako selotejp više nije cijeli na ključanici, počinju procjenjivati ​​koliko dugo netko nije bio kod kuće te tako dobiju ''raspored'' izlazaka stanara iz kuće. Nakon nekoliko tjedana imaju dovoljno informacija da znaju kad je tko kod kuće i tada kreću u provalu. 

Policija je priopćila kako su najčešće na meti provalnika starije osobe te upozorila stanovnike da obrate pozornost na to, pogotovo ako primijete komadić trake selotejpa na ključanici. 

Ključne riječi

Komentara 8

SV
Svebor
13:46 09.02.2021.

Čestitam redakciji na uspješnom educiranju domaćih provalnika.

KO
konfederacija
14:00 09.02.2021.

bavimo se i uvozom trikoiva

TT
TTjac
12:14 09.02.2021.

To je vama novi trik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije