Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stara europa

Proslavljen Dana grada Vinkovaca i blagdan zaštitnika grada

'Slavonija-Vinkovci-031209-gradonacelnik Mladen Karlic Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
20.07.2012.
u 14:18

Zadnjih 20 godina u Vinkovce je uloženo 1,7 milijardi kuna i možemo reći da je sagrađena sva infrastruktura potrebna za ugodan život u jednom gradu, poručio je vinkovački gradonačelnik

Polaganjem vijenaca na grobove znamenitih Vinkovčana i svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je obilježen Dan grada Vinkovaca.

– Ubrajamo se u najstarija naselja u Europi, zadnjih 20 godina u Vinkovce je uloženo 1,7 milijardi kuna i možemo reći da je sagrađena sva infrastruktura potrebna za ugodan život u jednom gradu, kao što je to u Vinkovcima. Naš je grad i mjesto velikih arheoloških otkrića. Tako je nedavno otkriveno antičko srebro i veliki ranokršćanski kompleks s prijelaza 4. na 5. stoljeće koji se prostire na 4000 četvornih metara gdje je, vjerujemo, ubijen i pokopan svetac Polion, po kojemu nosu ime središnja vinkovačka crkva. Ipak, taj lokalitet tek valja istražiti. U ovoj smo godini uložili 40 milijuna u uređenje grda, napravili smo dva kružna toka, gradi se novi most preko Bosuta, očekujemo nastavak gradnje istočne obilaznice, a do kraja godine počinje nadogradnja dviju osnovnih škola – rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na obilježavanju Dana grada Vinkovaca koji se slavi na blagdan sv. Ilije, zaštitnika grada.

Uručena su i priznanja grada za 2012. a dobitnici su Ivan Orešković iz KUD-a Šumari za očuvanje folklorne baštine, Marko Simon za doprinos sportu, Ante Miljak za promicanje gospodarstva i kulture, posebice u Domovinskom ratu kada je kamerom zabilježio stradanja Vinkovaca i okolice, Ivana Iskra Janošić za doprinos vinkovačkoj arheologiji i očuvanju arheološke i kulturno-povijesne građe, Mario Alilović za vrhunske rezultate u biciklizmu za invalide, Udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja "Hrvatska majka" Vinkovci, Društvo Naša djeca Vinkovci i Gimnastički klub "Hrvatski sokol".

Ključne riječi

Komentara 1

XL
xlns
15:46 20.07.2012.

Uz želju da uživate u proslavi dan grada, lijep pozdrav iz grada prijatelja - Širokog Brijega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije