Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zdravka Mamića od pritvora spašava sporost Hrvatske pošte?

Razlog je ovoga puta neuredna dostava poziva, i to za optužene Zdravka i Marija Mamića te Nikkyja Arthura Vuksana, kao i branitelja Veljka Miljevića.
27. ožujka 2019. u 18:51 16 komentara 2691 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Propao je i "jubilarni" peti pokušaj potvrđivanja druge optužnice protiv braće Zdravka i Zorana Mamića.

Zdravko Mamić ZDRAVKO MAMIĆ 'S Modrićem se ne čujem, ali mi je jedna od najdražih osoba. Skroman je i ponizan'

Sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku ponovno je odgođena, a razlog je ovoga puta neuredna dostava poziva, i to za optužene Zdravka i Marija Mamića te Nikkyja Arthura Vuksana, kao i branitelja Veljka Miljevića.

 

Nisu se, pojasnimo, ni dužni pojaviti na toj sjednici, no da bi ona mogla biti održana, nužno je da su primili poziv. Nema, pak, dokaza da im je poziv uručen, pa stranke pretpostavljaju kako je "zakazala" Hrvatska pošta. Kako nam je neslužbeno pojašnjeno, pismena sa suda predugo putuju, kao i povratnice, i to "ponekad i 10 do 15 dana". 

Zdravko Mamić
1 / 8
Odgođeno ročište protiv Mamića

Nije se, tako, u srijedu odlučivalo niti o određivanju istražnog zatvora protiv Zdravka Mamića i u tom predmetu, što bi, eventualno, moglo otvoriti put ka njegovu izručenju iz BiH.

Druga optužnica protiv Mamića podignuta je još u jesen 2017. Spisi su već tri puta slani s osječkog suda na Vrhovni sud. 

 

Za komentar neuredne dostave sudskih poziva, upitali smo i Hrvatsku poštu. Zanimalo nas je i kako komentiraju navode da "pošiljke kasne zbog nedostatka zaposlenika u HP-u".

- Kako nemamo konkretne podatke o pošiljkama, nismo u mogućnosti provjeriti da li je došlo do nepravilnosti. Naime, u određenim slučajevima dostavu sukladno Zakonu ne obavlja Hrvatska pošta. Na primjer, stavkom 9. članka 170. Zakonom o kaznenom postupku propisuje se način dostave državljanima Republike Hrvatske u stranoj državi. Ukoliko se iznimno utvrdi da je došlo do prekoračenja roka za povrat dostavnice, na zahtjev suda/pošiljatelja, Hrvatska pošta može potvrdu primitka pismena dokazati izdavanjem poštanskih isprava. Iz tog razloga ne možemo komentirati ovaj konkretan slučaj. Hrvatska pošta dnevno dostavi oko 1,3 milijuna pošiljaka diljem Republike Hrvatske. Svakodnevno se provode interne kontrole, a obavljaju se i neovisna mjerenja kvalitete koja pokazuju da Hrvatska pošta poštuje propisane standarde i rokove dostave. Što se tiče kapaciteta, Hrvatska pošta je pojačala svoje kapacitete i nemamo problem sa nedostatkom zaposlenika - odgovorili su iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Vrapčello
  Vrapčello:

  Tek kad sve drugove smjestite na Goli Otkok možete prijeći na gospodu.

 • Avatar Django
  Django:

  Ako pismena predugo putuju, možda bi trebalo probati sa pismima.

 • Valer:

  Humoristička država.