Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Propala tvrtka holdinga Nikice Valentića brisat će se iz sudskog registra

Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.
21. listopada 2019. u 13:33 7 komentara 1497 prikaza
Nikica Valentić, bivši hrvatski premijer i vlasnik Niva inženjeringa
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Trgovački sud u Bjelovaru u ponedjeljak je istovremeno otvorio i zaključio stečaj nad Niva konzaltingom, tvrtkom u sklopu holdinga kojim je upravljao bivši premijer Nikica Valentić pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka sa 777.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.

Uljanik u roku od mjesec dana Stečajna upraviteljica Uljanika d.d. predlaže vjerovnicima da donesu odluku o nastavku poslovanja

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što su u rujnu zainteresirani za stečaj te tvrtke bili pozvani da plate 15.000 kuna predujma za plaćanje prethodno otvorenog stečaja, no budući da se u zakonski predviđenom roku nitko nije javio, sud je donio rješenje o zaključenju stečaja. Niva konzalting tvrtka je registrirana za projektiranje i građenje sa sjedištem u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici kojoj je osnivač 2014. bio holding Niva d.d. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, da bi se kasnije kao osnivač upisao Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića. Nakon te promjene temeljni kapital tvrtke bio je povećan na 2,45 milijuna kuna.

S druge strane, bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • Malenkost:

  Jos jedan propali tudmanov Intelektualc ili izabrano Grlo. Ovakvih Pseudo-Intelektualaca je puna HR a rezultat je tu svugdje vidljiv. Korupcija, Mito, Kupovanje Diploma, Ispita i Titula dovala je ovu Drzvicu tu gdje sad jest. Kofere u ruku i van HR.

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  Lako je bilo glumiti frajera i velikog premijera s tuđim novcem i cijelim državnim aparatom za leđima, ne?

 • Stipan:

  Kako to d su i Tuđmanovi ministri nesposobni. Ali kad se toliko pokrade da ti je dosta onda se ide u stečaj a novac je odavno na sigurnom pa djeca ili bliža rodbina ili kumovi otvore nove firme.