Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIVA INŽENJERING

Propala tvrtka holdinga Nikice Valentića brisat će se iz sudskog registra

Nikica Valentić, bivši hrvatski premijer i vlasnik Niva inženjeringa
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
21.10.2019.
u 13:33

Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Trgovački sud u Bjelovaru u ponedjeljak je istovremeno otvorio i zaključio stečaj nad Niva konzaltingom, tvrtkom u sklopu holdinga kojim je upravljao bivši premijer Nikica Valentić pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka sa 777.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što su u rujnu zainteresirani za stečaj te tvrtke bili pozvani da plate 15.000 kuna predujma za plaćanje prethodno otvorenog stečaja, no budući da se u zakonski predviđenom roku nitko nije javio, sud je donio rješenje o zaključenju stečaja. Niva konzalting tvrtka je registrirana za projektiranje i građenje sa sjedištem u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici kojoj je osnivač 2014. bio holding Niva d.d. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, da bi se kasnije kao osnivač upisao Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića. Nakon te promjene temeljni kapital tvrtke bio je povećan na 2,45 milijuna kuna.

S druge strane, bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Komentara 7

MA
Malenkost
19:13 21.10.2019.

Jos jedan propali tudmanov Intelektualc ili izabrano Grlo. Ovakvih Pseudo-Intelektualaca je puna HR a rezultat je tu svugdje vidljiv. Korupcija, Mito, Kupovanje Diploma, Ispita i Titula dovala je ovu Drzvicu tu gdje sad jest. Kofere u ruku i van HR.

NO
Nordik
15:32 21.10.2019.

Koliko je ovaj poduzetnik ostao dužan državi. Molim hdz da državu ne smatra svojim vlasništvom.

DU
Deleted user
16:30 21.10.2019.

Lako je bilo glumiti frajera i velikog premijera s tuđim novcem i cijelim državnim aparatom za leđima, ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije