Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Vinkovaca

Prometni recidivist dobio kaznu od 20.000 kuna

kazna
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
10.09.2019.
u 12:12

Za vrijeme kontrole, policijski službenici su posumnjali kako bi 31-godišnjak mogao biti pod utjecajem opojnih droga zbog čega mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu, što je 31-godišnjak odbio, priopćili su iz policije

Još jedan vozač s područja Vukovarsko – srijemske županije na svojoj koži osjetio je koliko su velike nove prometne kazne. Prema navodima policije 31-godišnjem vozaču iz Slakovaca, sela nedaleko od Vinkovaca, izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Policija pojašnjava kako je prometna policija 31-godišnjeg vozača osobnog vozila zatekla u redovitoj kontroli prometa u Vinkovcima.

- Za vrijeme kontrole, policijski službenici su posumnjali kako bi 31-godišnjak mogao biti pod utjecajem opojnih droga zbog čega mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu, što je 31-godišnjak odbio. Daljnjom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je kako je 31-godišnjaku već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca. S obzirom na to da je 31-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden  u Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim, te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci - stoji u priopćenju PU.

Video: Veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:52 10.09.2019.

kazne trebaju biti proporcijalne zaradi. ako doticni ima platu 5000 kn to je 4 x njegova plata ako ti je plata 20 000 kn kazna treba biti 80 000 kn. sve drugo je diskriminacija.

VT
vecernji_tabloid_popa_tolja
16:01 10.09.2019.

Kad bi se zakon provodio prema svima a ne samo sirotinji podrzao bih i rigoroznije kazne. Ovako porez na sirotinju koja sama sebe unistava moze li biti pravedan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije