Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša stvara probleme

Problemi na sve strane: Kaos zbog sudara na zagrebačkoj obilaznici, voda na cesti u Benkovcu

Ilustracija
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
15.05.2023.
u 08:32

Na zagrebačkoj obilaznici dogodio se lančani sudar. Kolnici u veće dijelu zemlje su skliski i mokri, a ponegdje se na cesti zadržava i voda.

Kiša koja pada u većem dijelu zemlju stvara probleme i u prometu. Kako javlja HAK, kolnici su skliski i mokri, a ponegdje ima i magle. "Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te na Jadranskoj magistrali", upozoravaju i mole vozače da prilagode vožnju uvjetima na cestama. Stvaraju se i gužve.

Zbog povećane gustoće prometa na čvoru Zagreb istok iz smjera čvora Sesvete u smjeru zapada kolona je oko 1 km, a iz smjera čvora Dugo Selo u smjeru zapada kolona je oko 2 km. Zbog prometne nesreće između čvora Zagreb istok i mosta Sava u smjeru Bregane vozi se usporeno po dva prometna traka.

Između čvora Ivanja Reka i Kosnica u smjeru zapada dogodio se lančani sudar. Čini se da se sudarilo četiri ili pet vozila, rekao je čitatelj za DNEVNIK.hr. Dodatne gužve stvara i kamion koji se pokvario na obilaznici, nekoliko kilometara dalje.

Kiša koja je jučer neprestano padala uzrokovala je prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac, gdje su upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe CZ sa čamcima za evakuaciju. Evakuirani su stanovnici iz najugroženijih kuća. Jutros je kiša prestala, a voda se polako povukla. Vatrogasci ispumpavaju vodu.

Otežano, uz ograničenje brzine na 30 km/h zbog vode na kolniku vozi se na DC27 u Benkovcu, DC50 u mjestu Ričice (Lovinac) te na DC56 Benkovac-Skradin kod Lišana Ostrovičkih, kaže HAK.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije