Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO BI SMANJILI GUŽVE

Novost na autocesti A1: Četiri prilazna traka Lučkom prema moru

Lučko
Foto: HAC
1/5
12.05.2023.
u 19:49

HAC se novom regulacijom priprema za pojačan promet koji u Lučkom izlazi na autocestu

Granična kontrola usporavala je promet, a budući da je više nema, očekuje se dodatno pojačan intenzitet prometa koji u Lučkom ulazi na autocestu A1, kažu u HAC-u. Da će se gužva regulirati, pisali smo prije desetak dana, a u HAC-a sad pojašnjavaju da će olakšati prometni tok na dionici autoceste A1 Zagreb - Split - Ploče, posebice na prilazu NP Lučko u smjeru mora.

– Kao prvo, u zoni čvora Lučko osigurat će se promet u kontinuitetu na dva prometna traka iz smjera Slovenije prema jugu, umjesto dosadašnjim jednim prometnim trakom, a radi se o lokaciji silaznog kraka prema Lučkom u smjeru Rijeka/Split. To će pridonijeti ravnomjernijoj raspodjeli prometnih tokova u smjeru mora te će se zasigurno smanjiti čekanje za uključivanje u prometni trak prema zoni NP Lučko.

Također, u zoni prilaza naplatnim kućicama povećan je broj trakova s tri na četiri. Dinamičkim upravljanjem naplatnim prolazima uklonit će se isprepletanje prometa u vršnim satima. Primjerice, kada se korisnik ENC-a nalazi u krajnjem lijevom traku, više neće morati tražiti ENC prolaz nego će moći koristiti bilo koji naplatni prolaz – pojasnili su u HAC-u. 

VIDEO Kako uštedjeti na cestarini na dijelu autoceste Zagreb-Macelj?

Ključne riječi

Komentara 3

LI
lipa75
09:37 13.05.2023.

Problem rješiv na vrlo jednostavan način. Otvoriti Lučko tako da nema zaustavljanja odnosno bez izdavanja kartica i registriranja Enc-a. Na izlaznim postajama tko nema karticu zna se da ide od Lučkog, a na Enc-u to programski riješiti.

EZ
ezer
23:16 12.05.2023.

Postoje svi uvjeti da se sa dvije trake iz svih smjerova dolazi do ulaza na autocestu. To su mogli već napraviti u ovih šest mjeseci kad se zna problem i kako ga rješiti.

PR
propalismoFranjoskroz
20:38 12.05.2023.

Puno komplikacija, a sve bi se moglo riješiti jednom odlukom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije