Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave na zadarskom području

VIDEO Dramatična snimka iz Gračaca: Bujica nosila sve pred sobom

HGSS poplava
Foto: HGSS
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.05.2023.
u 07:41

Vatrogasci sada ispumpavaju vodu iz objekata na području Gračaca i Obrovca. Najugroženiji stanovnici evakuirani su iz svojih domova

Nakon teške noći na području Gračaca i Obrovca zbog poplava situacija se smiruje. Matej Rudić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, kazao je za Večernji list da se situacija smirila i na području Obrovca i na području Gračaca, no problem je još uvijek Zrmanja gdje se stalno voda podiže. Vatrogasci sada ispumpavaju vodu iz objekata. Najugroženiji stanovnici evakuirani su iz svojih domova. HGSS je sinoć objavio dramatičnu snimku iz Gračaca. 

Kažu da je na području Gračaca zbog poplava jučer zaprimljeno petnaestak dojava te da se na sve pozive odgovorilo u najkraćem vremenu. Dio osoba je evakuiran, dio se sklonio na više katove, a dio je ostao u kućama. Ekipe HGSS-a pružale su pomoć ugroženom stanovništvu. Na terenu je bilo 22 spašavatelja iz Gospića, Šibenika, Zadra i Splita, poručili su sinoć u objavi.

Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, a veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je HAK. Zbog obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina – Gračac – Palanka; DC27 Gračac – Zaton Obrovački i Obrovac – Karin (zbog odrona); DC38 Požega – Orljavac; DC503 podvožnjak u Biogradu ŽC5165 između Gornje Ploče i Lovinca; ŽC5217 Dobroselo – Mazin –Bruvno. ŽC5203 Srb – Otrić.

Otežano, uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat zbog vode na kolniku vozi se na: DC27 u Benkovcu; DC47 u mjestima Kuljani, Golubovac i Unčani (Hrvatska Kostajnica); DC50 u mjestu Ričice (Lovinac); DC56 Benkovac – Skradin kod Lišana Ostrovičkih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije