Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Selotejp

Priznao likvidaciju na Dravi pa povukao iskaz

Mirko Sivić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.02.2015.
u 08:30

Suđenje je u završnoj fazi, ali je neizvjesno kada će biti i okončano

Branimir Glavaš nedavno je izašao iz zatvora, a Mirku Siviću (na fotografiji lijevo), koji je istodobno s njim optužen za slučaj Selotejp, još nije ni izrečena presuda. No, upravo bi nedavna odluka Ustavnog suda u Glavaševu slučaju mogla tu presudu odgoditi još dulje. Sivić je teško bolestan pa ne može dolaziti na rasprave. Suđenje je u završnoj fazi, ali je neizvjesno kada će biti i okončano. Zbog bolesti je njegov postupak i izdvojen iz zagrebačkog suđenja Glavašu i ostalima. Kada je uhićen 2006., Sivić je policiji priznao likvidaciju jedne osobe na obali Drave 1991., no kasnije je taj iskaz povukao.

– Sada pucaj! – rekao je, tereti se, danas pokojni Stjepan Bekavac zvani Buše i pružio Siviću automatski pištolj s prigušivačem. Sivić je ispalio hitac prema muškarcu, no on je ostao stajati na nogama. Bekavac je tada Siviću grubo oduzeo pištolj. – Buše je još dva puta pucao u tog čovjeka te ga nogom gurnuo u Dravu – rekao je Sivić policiji.

Obrana osporava priznanje, navodeći kako je Siviću toga dana pozlilo. Vrhovni je sud odlučio da sporni iskaz ipak ostaje u spisu. Usto, pravnu “pomutnju” unosi odluka Ustavnog suda koji je ukinuo pravomoćnu presudu za šestero osuđenih u slučajevima Selotejp i Garaža te vratio predmet Vrhovnom sudu. – Dođe li do ponovljenog suđenja Glavašu i ostalima, u taj bi se predmet mogao vratiti i onaj Sivićev – objašnjava njegov odvjetnik Radan Kovač.

>>Veliki Hrvati otkrili drskog Srbina u Pupovcu

>>Inicijativa mladih za ljudska prava podnijela kaznenu prijavu protiv Glavaša

Komentara 58

Avatar El Indio
El Indio
09:56 11.02.2015.

Znam puno Srba branitelja koji imaju u svom rodnom cisto etnickom srpskom selu manje prava od drzave neg bivsi cetnici povratnici, kako cemo to rijesit?

Avatar Zoljic
Zoljic
09:22 11.02.2015.

Svaki zločin ima ime i prezime! Tko zločine opravdava jednak je onima koji zločine izvršavaju! Niti jedan zločin nije veći niti manji sa koje god strane došao i zove se ZLOČIN!

Avatar ivica48
ivica48
09:26 11.02.2015.

Zlocinac je zlocinac bio on Srbin ili Hrvat ,ali mi smo veliki katolici pa nismo zlocine radili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije