Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U TISNOM

Prisvojili si tuđih 200 kvadrata zemlje pa ih počeli pripremati za autokamp? 'Taj dio je zaštićen'

Ilustracija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
01.03.2024.
u 20:39

Ja sam to htjela prodati da bih kuću napravila, ponudila sam jednoj gospođi, ona je htjela vidjeti, kad ono, nema terena, sve izravnato, ispričala je šokirana vlasnica zemljišta

Nevenka Divna Božikov ostala je u šoku kada je nakon nekoliko godina došla na svoju parcelu u Tisnu koju je htjela prodati. Već je i našla kupca, no sve se zakompliciralo kada je vidjela da joj je netko tamo počupao masline i porušio suhozid, donosi Provjereno Nove TV.

- Ja sam to htjela prodati da bih kuću napravila, dovršila, onda sam našla ponuditelja, ponudila sam jednoj gospođi, ona je htjela vidjeti, kad ono, nema terena, sve izravnato. Stabla skroz s korijenom izvađena, moj suhozid samljeven, zatrpane rupe sa zemljom i posuto s kameničićima, šljunkom - ispričala je.

Nevenka smatra kako joj je susjed promijenio međe i uzeo dio zemljišta kojeg je pretvorio u put, što je, kazao je njen sin, potvrdio i geodet te objasnio kako je zbog puta obitelji oduzeto oko 200 kvadrata zemljišta. Obitelj je potom otišla i do općine u kojoj su otkrili kako se njihova susjeda Zorica Šarić upisala na česticu na osnovu sudske presude iz 2021. Iako je Zorica poručila kako nema veze s tim putem, Nevenkin sin pokazao je put koji je probijen oko njenog terena te poručio za Provjereno kako ''se da zaključiti da se radi o namjeri pravljenja autokampa''.

Suprug Zorice je Marino Šarić, bivši zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, a iako ga je obitelj pokušala kontaktirati, do konkretnog odgovora nisu došli. I načelnik općine Tisno Kristijan Jareb poručio je kako prema prostornom planu to područje ne smije biti autokamp.

POVEZANI ČLANCI:

- Znači kompletni taj dio je zaštićeni obalni pojas, mi smo čak digli kao Općina nekoliko kaznenih prijava prema tim ljudima jer imamo samo tri komunalna redara, znači sve što je 70 metara od mora je čak kaznena prijava - objasnio je.

>> FOTO/VIDEO Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Ilustracija
1/161
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije