Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
covid-19 u hrvatskoj

U Hrvatskoj 65 novih slučajeva zaraze, pozitivan student koji je radio na Splitskom ljetu

Zagreb: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 108 novooboljelih od koronavirusa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
26.07.2020.
u 19:25

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke.

U protekla 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 855.

Među njima su 142 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Tri osobe su preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba.

Do danas su ukupno testirane 112 003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.

Tijek događaja:

18: 46 – Za studenta koji je bio angažiran kao ispomoć na Splitskom ljetu utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali nije bio u bliskom kontaktu s osobljem, glumcima i publikom te nastavak festivala nije upitan, doznaje se od ravnateljice županijskog zavoda za javno zdravstvo Željke Karin.

"Radi se o studentu koji je preko studentskog servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na Sustipanu na otvorenom prostoru i njegovo stanje  je dobro. On nije bio u bliskom kontaktu s ostalim sudionicima te nema epidemiološke ugroze za ostale niti je ugrožen nastavak manifestacije Splitsko ljeto", rekla je u nedjelju u izjavi za Hinu ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Intendant splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Srećko Šestan rekao je da će se Splitsko ljeto nastaviti uz pridržavanje uputa iz županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

"Prema informacijama tog Zavoda, ne bi trebalo biti nikakvih zastoja u održavanju ovogodišnjeg Splitskog ljeta," rekao je Šestan za Hinu. Karin je rekla da je zaraza kod tog mladića utvrđena prošli četvrtak te su on i još dvije osobe koje su kratko bile uz njega stavljane u samoizolaciju, ali te dvije osobe nisu pozitivne na Covid-19. Kako se doznaje, mladić je radio kao noćni čuvar.

13.25 - Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 302 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 12 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Sinja 4 osobe, iz Trogira 1 osoba i iz Otoka 1 osoba.
Uz 12 novooboljelih sa područja SDŽ još dvije osobe su pozitivne na COVID infekciju, i to jedna sa područja Grada Zagreba i jedan njemački državljanin, koje su testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 12 novooboljelih osoba njih 4 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 8 osoba epidemiološki obrađuje.
466 osoba nalazi se u samoizolaciji. 9 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 2 osobe se nalaze na respiratoru.

12:49 U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata testirana je 41 osoba i svi su nalazi negativni.

12:31 Na području Zadarske županije dvoje je novooboljelih od koronavirusa. Riječ je dvije mlađe ženske osobe s područja grada Zadra. Jedna je obiteljski kontakt već zaražene osobe, dok se za drugu utvrđuju kontakti i kretanja. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata, a u samoizolaciji su 193 osobe. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

11:48 Na području Zagrebačke županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Ukupno je na području Županije evidentirano 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a aktivno je trenutno 46 slučajeva. Do sada je ukupno izliječena 181 osoba, a 11 ih je preminulo.

11:47 Treći dan zaredom nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2 u Brodsko-posavskoj županiji. Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 29. Hospitalizirane su 3 osobe (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 160 osoba (22 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

11:44 Od ukupno 302 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 12 ih je pozitivno na koronavirus - šest osoba je iz Splita, četiri iz Sinja, te po jedna iz Trogira i Otoka, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 12 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još dvije osobe su pozitivne na COVID infekciju, i to jedna s područja Grada Zagreba i jedan njemački državljanin, koje su testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Stožera. Od 12 novooboljelih osoba njih četvero su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih osam epidemiološki obrađuje.  

Na području Splitsko-dalmatinske županije 466 osoba nalazi se u samoizolaciji. U splitskom KBC-u devet je pozitivnih osoba na bolničkom liječenju, a dvije se osobe nalaze na respiratoru, izvijestili su iz Stožera.

11:16 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Obrađeno je 108 uzoraka i svi su negativni. I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a šestero osoba izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:15 Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 16. U samoizolaciji se nalazi 38 osoba.

11:12 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, a dvije osobe su se oporavile, pa je broj trenutno zaraženih od korona virusa - trinaest, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci od 34 osobe, rezultati su im bili - negativni. Broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije je 1.994. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 26 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, trinaest ih je trenutno aktivno, dvanaestero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

11:08 U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi iz Knina, srednje životne dobi koja je kontakt već od ranije poznate oboljele osobe od COVID-19 i mlađoj ženskoj osobi iz Tribunja za koju je epidemiološka obrada u tijeku. S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u županiji oboljelo je 53 osobe od COVID-19 infekcije.Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 119 osoba od čega 104  osobe zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama. Od jučer je uzorkovan jedan uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

10:39 Iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, danas nema novooboljelih od COVIDA-19 na tom području. Trenutno je u županiji 37 aktivnih slučajeva, a 114 osoba je izliječeno.

09:51 U protekla 24 sata svi nalazi uzeti u ZZJZ-u Međimurske županije su negativni. Do sada je ukupno obavljeno 1956 testiranja.
Bez obzira na iznimno povoljnu epidemiološku situaciju u Međimurju, Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporuča daljnje dosljedno poštivanje svih propisanih zaštitnih mjera HZJZ-a.

09:50 Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 192 pristigla uzorka, od kojih je samo jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas ukupno nalazi 35 osoba oboljelih od koronavirusa, a tri su i dalje na respiratoru.

Jedan novi kontakt je stavljen u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalaze 397 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od pet provjerenih osoba, jedna na području Đakova nije zatečena na adresi stanovanja čime je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije.

09:47 Iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije javljaju da je u protekla 24 sata ispitano 161 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 10 pozitivnih. Sedam osoba su iz samoizolacije. Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.


 

U mjerama samoizolacije nalazi se 316 osoba.

09:45 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, od kojih je kod jedne osobe potvrđen COVID 19, 34 osobe je negativno, dok se za jednu osobu nalaz još očekuje. Novooboljela osoba od koronavirusa nije kontakt ranije oboljelim osobama od COVIDA 19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 12 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 117 osoba.

09:44 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 15 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 5 iz Vinkovaca, 3 iz Vukovara, 2 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Vođinaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Starih Mikanovaca i 1 iz Tovarnika).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 352, od kojih su 123 osobe izliječene, a 2 osobe su preminule. Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 161 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4999.  U samoizolaciji na području županije nalazi se 636 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 59 radnika (9 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 21 drugi zdravstveni radnik i 8 nezdravstvenih radnika).

09:23 U Gradu Zagrebu zabilježeno je 15 novih slučajeva. 10 novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba doputovala iz Francuske. Posljedično tome, 63 osobe određena je mjera samoizolacije. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija. U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 336 testiranja na SARS-CoV-2.

Ključne riječi

Komentara 17

PR
Pravednik69
16:51 26.07.2020.

Čemu služi taj stožer, za brojanje?

Avatar Milan_62
Milan_62
14:31 26.07.2020.

Svi iz ovog kradezeovskog stožera moraju dati ostavke smjesta, počevši od capaka! Kompromitirali su se kao stranačke sluge kojima je ispred struke adezova većina u saboru, doduše znali smo to i prije ali capak nam je sad i službeno potvrdio!

PE
penelopea26
14:44 26.07.2020.

Sto nam je sa ostalim pacijentima u zemlji, kako oni zive, ljudi koji pate od drugih bolesti? Sto je ovo neka nacisticka bolest, pa se samo o njoj govori, ko ziv ko mrtav, a ostale bolesne ljude nitko ne spominje?e? Znate li dragi gradjani da je u svijetu preminulo 400 000 djece za vrijeme ove ''pandemije'', posto jadna djeca nisu mogla u bolnicu na lijecenje, obzirom su sve bolnice na raspolaganju samo ovim ''stozerasima'' sto su okupirali svijet, i njihovoj bolestini od te nazovi ''pandemije'' u svijetu? Zamislite, i to samo djece, a koliko je odraslih jos preminulo sto se ne zna, i koliko se jadnih ljudi samoubilo iz ocaja, iz straha i trepeta sto ovi sire po svjetu, osim i ekonomskog suicidia, koliko su poduzea usmrtili i poslali u bankrot, klekli na koljena citavu globalnu ekonomiju i spalili 40 tisuca miliardi dollara? Zamislite, vecu su stetu oni ucinili svijetu nego oba svjetska rata zajedno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije