Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka vlade

Britanci ljutiti napuštaju Španjolsku: 'Sve je stiglo iznenada i sada svi paničare'

Koronavirus u Španjolskoj
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
26.07.2020.
u 11:06

Sve se promijenilo nakon što je zabilježen porast broja oboljelih u Španjolskoj, zbog čega većina regija nameće pravila o obveznim maskama, a u nekoliko područja, uključujući Barcelonu, ljude traže da ostanu kod kuće.

Britanski turisti koji su u nedjelju krenuli kući s odmora u Španjolskoj ljutito su reagirali na oštru odluku britanske vlade da nametne dvotjednu izolaciju svima koji putuju iz te zemlje.

Potez skidanja Španjolske s lista sigurnih putovanja najavljen je kasno u subotu, a stupio je na snagu od ponoći sa subote na nedjelju, piše Reuters. Zbog tako brze odluke, putnici nisu imali vremena ranije krenuti kući.

Vlada premijera Borisa Johnsona napadnuta je zbog donošenja ovakve mjere na ovaj način.  "Mogu shvatiti zašto je vlada donijela ovu odluku ... ali naravno, način na koji je ta odluka donesena u posljednja 24 sata iskreno je sramotan", rekao je šef Laburističke stranke Jonathan Ashworth za Sky Vijesti.

Na madridskoj zračnoj luci Barajas Emily Harrison iz Essexa, koja je letjela za London, suočila se s odlukom da će se morati dva tjedna samoizolirati. "To je stvarno loše, odluka je došla odjednom i nije nikom dala vremena da se pripreme, pa svi sada paničare", rekla je.

Španjolska je do danas bila na popisu zemalja za koje je britanska vlada odlučile da su sigurne za putovanje te da putnici na povratku ne moraju u karantenu. No, sve se promijenilo nakon što je zabilježen porast broja oboljelih u Španjolskoj, zbog čega većina regija nameće pravila o obveznim maskama, a u nekoliko područja, uključujući Barcelonu, ljude traže da ostanu kod kuće.

"Iskreno smo frustrirani zbog toga što se u Španjolskoj zapravo osjećam sigurnije", rekla je britanska turistica Carolyne Lansell na odluku o karanteni.

Glasnogovornica španjolskog ministarstva vanjskih poslova izjavila je u subotu navečer da Španjolska "poštuje odluke Ujedinjenog Kraljevstva" i bila je u kontaktu s tamošnjim vlastima. 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
11:30 26.07.2020.

S priložene fotografije razvidno je kako "Britanci ljutiti napuštaju Španjolsku" omotani u šalove,noseći kapute,jakne, tenisice..i to usred ljeta.

TH
than
11:26 26.07.2020.

Nakon ovoga mogu svi zaboraviti na britanske turiste. Danas Španjolska, a sutra neko drugi.

XA
xaron
19:12 26.07.2020.

I sad bi mi ko trebali žaliti jadne Engleze ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije