Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domu zdravlja

Primijenili institut međupresude za odluku treba li liječnica vratiti 620.000 kn

Tihana Đuran
Foto: Branimir Bradarić
1/4
14.11.2014.
u 17:12

U obrazloženju presude sudac Fabac je rekao da su ugovori svetinja i da se u ovome slučaju radi o ugovornoj odgovornosti kao i da se obveza tuženice prema tužitelju nije ugasila

Sudac Općinskog suda u Vukovaru Branko Fabac odlučio je u slučaju tužbe Doma zdravlja Vukovar koji od svoje bivše liječnice Tihane Đuran traži nadoknadu troškova radi nepoštivanja ugovora da primjeni institut međupresude. Tako će konačnu presudu o ovome slučaju donijeti Županijski sud Vukovar.  Dom zdravlja traži od Đuran da vrati 620 tisuća kuna na ime troškova specijalizacije koju su joj plaćali od 2004. do 2009. godine.

U isto vrijeme dr. Đuran, koja je specijalistica ginekologije i opstetricije, smatra da nije kriva i poziva se na sporazumni raskid ugovora o radu poslije čega je u istom prostoru dobila koncesiju od Vukovarsko-srijemske županije i nastavila raditi privatnu ginekološku praksu. Kod raskida ugovora pozvala se na priziv savjesti kako ne bi morala obavljati poslove koji se kose s njezinim uvjerenjima poput pobačaja, propisivanja kontracepcijskih sredstava, ugrađivanja spirale…

U obrazloženju presude sudac Fabac je rekao da su ugovori svetinja i da se u ovome slučaju radi o ugovornoj odgovornosti kao i da se obveza tuženice prema tužitelju nije ugasila.

- Nedvojbeno je utvrđeno da ugovor o specijalizaciji nije prekinut i da je Dom zdravlja u cijelosti ispoštovao potpisano dok tuženica nije. Nakon završetka specijalizacije ona nije ostala raditi 10 godina u Domu zdravlja. O visini naknade će se raspravljati nakon odluke Županijskog suda, rekao je Fabac. Sama liječnica kaže da je iznenađena presudom, ali i da je takav ishod sudac nagovijestio na posljednjoj raspravi.

– Presuda je nelogična. Sa Domom zdravlja potpisala sam sporazumni raskid ugovora o radu gdje piše da jedno prema drugome nemamo nikakvih neizmirenih novčanih potraživanja, rekla je Đuran kojoj je podršku ispred suda davala i skupina hodočasnika iz Osijeka.

>>Od ginekologa traže 5 milijuna kuna zbog prekida specijalizacije!

>>Liječnik odbijen u Hrvatskoj, pa posao našao u Njemačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije