Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud u Varaždinu

Presude četvorki koja je premlatila profesora ispred Kulturane: Krivi su!

Varaždin: Suđenje za ubojstvo profesora Nine Čengića
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
02.12.2022.
u 13:10

Županijsko državno odvjetništvo je optužnicu prvo podiglo za kazneno djelo teškog ubojstva, no nedavno je promijenio optužnicu i četvorku optužilo za počinjenje kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom

Na Županijskom sudu u Varaždinu izrečene su presude optuženima za nanošenje teških ozljeda profesoru Nini Čengiću koji je od tih ozljeda preminuo. Kako javlja portal varazdinski.net.hr, Ivor Vujasinović (29), Asja Gorski (24), Ivan Gorski (21) i Dominik Žnidarić proglašeni su krivima. Osuđeni su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju.

Vujasinović je prema nepravomoćnoj presudi osuđen na tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci, njezin brat Ivan Gorski na dvije godine, a Dominik Žnidarić na jednu godinu i osam mjeseci zatvora. Županijsko državno odvjetništvo je optužnicu prvo podiglo za kazneno djelo teškog ubojstva, no nedavno je promijenio optužnicu i četvorku optužilo za počinjenje kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, za koje se može dobiti od tri do 15 godina. No, sud nije utvrdio da je kobna ozljeda glave koja je dovela do smrti nastala njihovim udaranjem ili da su krivi za pad koji bi doveo do smrti.

Tereti ih se da su 29. svibnja 2021. oko 4 sata na ulici ispred udruge Kulturana u Varaždinu pretukli 35-godišnjeg Ninu Čengića. On je prije toga pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u Kulturani. Prema optužnici, srušili su ga na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom. Zadobio je prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu, a umro je idući dan u Općoj bolnici Varaždin.

VIDEO Mjesto ubojstva mladog profesora Nine Čengića

Komentara 19

PO
poluvodič
14:08 02.12.2022.

Dvije godine za krvolocno i namjerno i bezrazložno ubojstvo. Bravo naši. Bravo.

Avatar urok_eye
urok_eye
14:18 02.12.2022.

Usporedimo ovo s premlaćivanjem i ubojstvom rukometaša u Sjevernoj Makedoniji i odrezanim kaznama 🤨 Sramotno...

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:26 02.12.2022.

Sramotna presuda, na osnovu "expertize" čuvenog Vž psihijatra, poznatog po vrijeđanju branitelja.. Pa je tako umjesto suđenja za ubojstvo presuda pala za nanošenje teških tjelesnih ozlijeda sa smrtnom posljedicom, kako se navodi u izmijenjenoj optužnici. Ubojice dakle nisu osuđene za ubojstvo, već za teške tjelesne ozlijede u pokušaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije