Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon godinu dana

Premještaj Krunoslava Borovca: Umjesto načelnika bit će dekan škole

policija Borovec Burušić (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.09.2018.
u 07:00

O njegovu premještaju kolaju oprečne informacije, no pod njegovom nadležnosti bila je i Služba za sigurnost cestovnog prometa

Godinu nakon što je na provedenom natječaju “zacementirao” svoju funkciju načelnika Uprave policije – prošavši kao najbolji kandidat za radno mjesto na kojem je bio – pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec više neće obnašati tu dužnost.

Doznajemo da će Borovec biti dekan na Visokoj policijskoj školi te da će ga u Ravnateljstvu policije navodno zamijeniti Ivan Merćep. O ovim se navodima MUP nije službeno oglasio. O razlozima Borovčeva premještaja kolaju oprečne informacije, no činjenica je kako je pod njegovom ingerencijom bila i Služba za sigurnost cestovnog prometa čiji su djelatnici svakodnevno bili u prilici bilježiti žrtve na hrvatskim prometnicama.

Proglašen i gay ikonom

A njih je toliko da nema nikakvih izgleda da se ispuni plan iz Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa po kojem je bilo predviđeno da će do 2020. godine godišnji broj smrtno stradalih ljudi na hrvatskim prometnicama biti 213. S 30. kolovozom na našim je cestama poginulo 217 osoba.

U samom sustavu MUP-a Borovec je prošao sve stepenice – od operative do rukovodećih pozicija, bio je i kandidatom za glavnog ravnatelja policije, sudjelovao je na više međunarodnih stručnih skupova i seminara, jedno je vrijeme vodio MUP-ovu Službu za odnose s javnošću, a prije desetljeća u jednoj je anketi bio proglašen gay ikonom. Policijsku karijeru započeo je 1992. godine.

Postoji teorija kako je s mjesta načelnika Uprave policije želio sam otići jer nije imao odriješene ruke u obavljanju posla. Posljednjeg dana kolovoza u Ministarstvu unutarnjih poslova bilo je još promjena pa tako Robert Kopal od jučer više nije državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade održane u četvrtak razriješen je s dužnosti.

Vodio nakon Orepića

Iz Vlade su priopćili da je Kopal otišao na osobni zahtjev. Robert Kopal je tehnički vodio Ministarstvo nakon smjene Vlahe Orepića, spominjalo se da će on i preuzeti MUP, što je naposljetku ipak učinio Davor Božinović.

U sustavu je postojala struja koja ga od početka nije podržavala, smatrajući da odveć zadire u policijski posao, što su smatrali nezakonitim. Kopal je u MUP došao s mjesta premijerova specijalnog savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Ključne riječi

Komentara 26

MA
Matenate
07:47 02.09.2018.

Sjajan uspjeh hrvatskih učenika na srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi: Zadraninu Noelu Lakiću zlato uz 100% točnih odgovora, ekipno osvojili srebro A najbolje tek slijedi , kad divljakuša provuče jokič/budak - marx revoluciju školstva . Poslje jokiča budak,poslje budaka jokiič/budak ......marx manifest.

EL
elkomadante
08:39 02.09.2018.

....U sustavu je postojala struja koja ga od početka nije podržavala, smatrajući da odveć zadire u policijski posao, što su smatrali nezakonitim. Kopal je u MUP došao s mjesta premijerova specijalnog savjetnika za nacionalnu sigurnost..... treba što dodati ?

VI
Vito
08:52 02.09.2018.

Premještaj Krunoslava Borovca: Umjesto načelnika bit će dekan škole ::: Kome se "popišao u džep"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije