Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Preko 1000 mališana u pokladnoj povorci

Dječje maškare u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
10.02.2013.
u 18:28

Tradicionalno sve grijehe, propuste i neuspjehe u prošloj godini platio je i ovaj put "Princ karnevala" od slane, koji je javno osuđen, zapaljen, te bačen u Savu.

SLAVONSKI BROD - Tradicionalnu \"Dječju pokladnu povorku\" mališana vrtića i osnovnih škola i ove je godine organizirao Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda u suradnji s Folklornim ansamblom Broda. U pokladnoj povorci koja je prošla središtem Slavonskog Broda od stadiona NK «Marsonija», Vrazovom ulicom, Florijanovom, Strossmayerovom, te ulicom Petra Krešimira IV. do Trga Ivane Brlić-Mažuranić, gdje ih je čekao raznolik zabavni program, sudjelovalo je preko 1000 maskiranih mališana, njihovih učitelja i teta iz vrtića. Za sudionike ove vesele i šarene karnevalske povorke Grad Slavonski Brod osigurao je na na Korzu okrijepu, pa su se mališani sladili toplim krafnama. Tradicionalno sve grijehe, propuste i neuspjehe u prošloj godini platio je i ovaj put \"Princ karnevala\" od slane, koji je javno osuđen, zapaljen, te bačen u Savu.

>> \'Pod tuđom maskom ,lakše se živi\'

Inače, na području cijele Brodsko-posavske županije ovih nekoliko dana prije Korizme organiziraju se etnološki raznolike i tradicijski brojne pokladne svečanosti. \"Pokladni dani\" u Novoj Gradiški započeli su danas u 12 sati, a u Bodovaljcima, Starim Perkovcima i Ruščici održana su \"Pokladna jahanja\" kojim stotine svečano obučenh konjanika jašući kroz selo na svojim lipicancima nastoje oživjeti i od zaborava sačuvati staru graničarsku tradiciju. Posebno veselo sa mnoštvom lokalnih specifičnosti biti će na pokladni utorak u Donjoj Bebrini gdje organizatori, tamošnji KUD i Općina organiziraju jedinstvenu povorku \"šafingara\" uz tamburaše i veliko slavonsko kolo u središtu sela, te stari pučki običaj spaljivanja medvjeda od slame. Na zabavi u mjesnom domu koja će trajati cijelu noć i imati mnoštvo sadržaja biti će birani i nagrađeni najbolji plesni parovi, najbolje maske i ljepotica večeri. (I.G.)

>> Tisuće mališana u Dječjoj karnevalskoj povorci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije