Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak krize

Predstavnički dom izglasao odluku o zaduživanju SAD-a

barack obama
Reuters/PIXSELL
02.08.2011.
u 08:25

Danas će o prijedlogu zakona glasovati Senat nakon čega prijedlog, nakon potpisa predsjednika Baracka Obame, postaje zakon i stupa na snagu.

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je odluku za podizanje granice zaduživanja. Za odluku je, kako javlja BBC, glasovalo 269 zastupnika Predstavničkog doma, a 161 zastupnik bio je protiv. Danas će o prijedlogu zakona glasovati Senat nakon čega prijedlog, nakon potpisa predsjednika Baracka Obame, postaje zakon i stupa na snagu.

Prema prijedlogu zakona granica zaduživanja SAD-a bit će podignuta za 2,4 bilijuna dolara, a u 10 godina uštedjeti se mora najmanje 2,1 bilijun dolara. Nakon mjeseci inaćenja i provođenja svoje politike republikanci i demokrati konačno su se složili i izglasali prijedlog zakona koji će spasiti čitavu zemlju. Njihova ratifikacija tog prijedloga zakona dogodila se nakon što je predsjednik Predstavničkog doma u pomoć pozvao Baracka Obamu.

Komentara 5

Avatar KoHay
KoHay
10:22 02.08.2011.

Nitko nema para, svi su zaduženi .... Pa ko drži lovu, to se nitko ne pita. Švicarci? - i oni plaču jer im je tečaj toliko visok da im strašno šteti gospodarstvu, tako da su i oni gubitnici. Znači jedinii dobitnici su banke. Ali zar su banke država za sebe ?!?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:29 02.08.2011.

Kad ste dužan banci milion dolara, vi imate problem, kad ste dužan banci 14,3 biliona dolara, banka ima problem. Američki dolar i obveznice imaju sve svijetske države kao rezervnu valutu a to znači da svijet ima problem jer ekonomski kolapss USA znači ekonomski kolaps cijelog svijeta. Odgovor na pitanje koliko dugo će financijsko tržište tolerirati ovaj problem je vrlo jednostran – kad budu važni svijetski igrači znali kako se spasiti, dopustiti će bankrot USA. Za sada to neznaju, već jedino što im preostaje je ulaganje u u zlato. Zato cijena zlata raste, ne zbog veće potrošnje, već spekulativno. Svijet ima problem i nezna kako ga riješiti. Taj problem se zove dug USA. Same USA nemaju potrebu riješavati taj problem i mogu si i dalje posudjivati…

DU
Deleted user
11:52 02.08.2011.

Taj kapitalizam će uništiti čovječanstvo! Viva Chavez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije