Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednica županija

Pozivamo ministra da uputu oblikuje i za državne dužnosnike

Tomislav Tolušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.07.2015.
u 15:54

Predsjednik zajednice Tomislav Tolušić rekao je kako pozdravlja svako nastojanje da se u upravu uvede red i jednaki standard

Potaknuti uputom za postupanje Ministarstva uprave koja se odnosi na uređivanje prava načelnika, gradonačelnika i župana, a u kojoj se precizno objašnjava koja prava lokalni dužnosnici mogu imati, iz Hrvatske zajednice županija oglasili su se priopćenjem u kojem podsjećaju da županije primjenjuju Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi koji propisuje prava izvršnih čelnika.

Međutim, od 1992. godine nedostaje poseban zakon koji bi uredio prava lokalnih čelnika na što je ukazivano nekoliko puta. Predsjednik zajednice Tomislav Tolušić rekao je kako pozdravlja svako nastojanje da se u upravu uvede red i jednaki standard, ali i dodao kako mu je žao što to nije uređeno zakonom, kako je predlagao, već samo uputom za postupanje.

- Ukidanje povlastica u vrijeme kada svi trebaju pokazati osjećaj za racionalizaciju i rezanje nepotrebnih troškova svakako pozdravljamo te očekujemo da istu uputu ministar Arsen Bauk oblikuje i za dužnosnike u državnom aparatu, za ministre i brojne ravnatelje različitih agencija i savjetodavnih tijela – rekao je Tolušić.

>>Hrvatska zajednica županija: Pokrit ćemo sve troškove održavanja Oskara znanja

>>Bjelovarsko-bilogorska županija: Na nama je da iskoristimo šansu

Komentara 6

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
22:38 13.07.2015.

Što ne priupita Bauka kad će donijeti propise o korištenju helikoptera u privatne svrhe. Milanović i Josipović mu mogu tu dosta pomoći vlastitim iskustvom.

Avatar mirica19
mirica19
21:14 13.07.2015.

Svako rezanje pozdravljam. No postavlja se jedno, vrlo jasno pitanje, zašto sebi ne bi smanjili privilegije?? Već se putuje državnim zrakoplovom u nepoznatu destinaciju, plaćaju se razni previsoki najmovi, tko su oni da si tako nešto dopuštaju??

Avatar mirica19
mirica19
21:15 13.07.2015.

Jel to zato što vladajuća koalicija gubi u gotovo svim lokalnim izborima??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije