Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPOŠLJAVANJE

Poslodavci traže državne poticaje za 300 novih radnih mjesta

sajam poslova
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/4
27.03.2012.
u 14:07

Rekord: Na popisu nezaposlenih Virovitičko-podravske županije više od 10.800 osoba koje traže posao

SLATINA  - Na 5. sajmu poslova Virovitičko-podravske županije, koji se danas održava u predvorju Srednje škole Marka Marulića u Slatini, nastupilo je 146 izlagača, najvećim dijelom poslodavaca koji nude različite poslove nezaposlenima na području Republike Hrvatske, ali i županije. Osim poduzetnika i obrtnika među poslodavcima se pojavljuju i udruge građana koje provode brojne projekte sufinancirane iz europskih fondova, pa su im potrebni radnici s posebnim znanjima i vještinama. Broj od 10.800 nezaposlenih radnika na području Virovitičko-podravske županije najveći je u posljednjih pet godina pa je Hrvatski zavod za zapošljavanje u Virovitici pokrenuo brojne mjere kako bi nezaposlenima, bar na određeno vrijeme, osigurao kakva-takva stalna primanja.  

Pristiglo 100 zahtjeva za 300 radnika 

– Prošlogodišnje mjere poticanog zapošljavanja lani su bile vrlo uspješne pa je više od 1400 radnika koristilo te mogućnosti. Od tog broja samo u javnim radovima sudjelovalo je 595 osoba. U prva dva tjedna provedbe novog programa poticanog zapošljavanja primili smo više od 100 zahtjeva za više od 300 osoba. Očekujemo odobrenje svoje središnje službe, pa očekujemo da će ove godine poticano zapošljavanje pridonijeti ublažavanju problema nezaposlenih. U tome imamo i veliku potporu općina, gradova i županije, te poslodavaca i brojnih građanskih udruga – izjavila je Lahorka Weiss, pročelnica područnog ureda HZZ-a. 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
medjimurac.at
16:50 27.03.2012.

A pa culi su valjda kako treba , uclanis se u SDP i neeema zime , odma si direktor neki . Javit se Linicu on sredjuje ...

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:30 27.03.2012.

To su ti isti poslodavci koji su svi mahom pokupovali nove makine....merđe,razne terence....ferarije....prije nego ih zahvati novi zakon,gdje će im se to onemogućiti....a sve na firmu.

Avatar wratnik
wratnik
21:38 27.03.2012.

27.03.2012. u 20:30h HipnosPajdaš je napisao/la: To su ti isti poslodavci koji su svi mahom pokupovali nove makine....merđe,razne terence....ferarije....prije nego ih zahvati novi zakon,gdje će im se to onemogućiti....a sve na firmu. ---------------------------------------------- Sve se moze dok ima poticaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije