Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka obišla svijet

Posada podmornice nekoliko tjedana prije potonuća pjevala pjesmu za oproštaj: 'Vidimo se kasnije'

Posada podmornice
Screenshot
27.04.2021.
u 07:50

Dužnosnici su u nedjelju potvrdili da je podmornica KRI Nanggala, potonula s obale Balija, pronađena na morskom dnu podijeljena u tri dijela

Indonezijska mornarica objavila je potresan video koji prikazuje članove posade potonule podmornice kako zajedno pjevaju. Video je snimljen prije nekoliko tjedana, a mornari su pjevali indonezijsku pjesmu pod nazivom "Vidimo se kasnije".  

"Iako nisam spreman da mi nedostaješ, nisam spreman živjeti bez tebe. Želim ti sve najbolje", pjevaju na snimci kao oproštaj od zapovjednika podmornice koji je napuštao tu dužnost. 

Dužnosnici su u nedjelju potvrdili da je podmornica KRI Nanggala, potonula s obale Balija, pronađena na morskom dnu podijeljena u tri dijela. Svih 53 članova posade potvrđeno je smrtno stradalima, piše BBC

Podmornica je sudjelovala u torpednoj vježbi neposredno prije nego što je nestala, a razlog njenog potonuća još nije jasan. Podmornica KRI Nanggala nestala je nakon što je zatražila dozvolu za ronjenje. Brod izrađen u Njemačkoj bio je star više od 40 godina, ali mornarica kaže da je preuređen 2012. godine. Nestanak je doveo do međunarodne akcije potrage, a pomoć su pružili SAD, Australija, Singapur, Malezija i Indija. 

Za izvlačenje olupine podmornice, bit će potrebna specijalna oprema, no mornarica planira izvući tijela preminulih mornara kao i podmornicu. 

Predsjednik Joko Widodo opisao je posadu kao "najbolje domoljube" Indonezije i obećao državno financiranje obrazovanja njihove djece.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sotony
14:24 27.04.2021.

...a oni mislili to je made in njemacka...dobro je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije