Naslovnica Vijesti Hrvatska

Položeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobove 12 policajaca ubijenih u Borovu 1991.

Na obljetnicu pogibije policajaca, 2. svibnja, vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova položit će članovi obitelji ubijenih policajaca te državna i druga izaslanstva.
01. svibnja 2018. u 10:00 14 komentara 374 prikaza
Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izaslanstava Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Policijske uprave (PU) obišla su u utorak grobove dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije, koje su srpske paravojne postrojbe ubile iz zasjede i masakrirale u noći s 1. na 2. svibnja 1991. u nekadašnjem Borovu Selu, a danas Borovu, te na grobove položilo cvjeće i zapalilo svijeće.

Komemorativnim skupom obilježen Memorijal 12 redarstvenika Neslužbeni početak Domovinskoga rata Obilježena obljetnica ubojstva 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu

Dvanaestorica pripadnika vinkovačke specijalne policije mučki su ubijena 2. svibnja, iz zasjede, u akciji spašavanja dvojice svojih kolega, koje su u noći s 1. na 2. svibnja 1991., tijekom redovite policijske ophodnje, u prijeratnom Borovu Selu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Ubijeni su policajci Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić. Ranjen je 21 policajac.

Na obljetnicu pogibije policajaca, 2. svibnja, vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova položit će članovi obitelji ubijenih policajaca te državna i druga izaslanstva.

U Župnoj crkvi sv. Euzebije i Poliona u Vinkovcima bit će služena misa zadušnica, a na stadionu HNK Cibalia održat će se atletske utrke "Memorijala dvanaest redarstvenika" te niz sportskih natjecanja u mjestima u okolici Vinkovaca.

izložba HDZ-ov zastupnik Stevo Culej u Saboru otvorio izložbu u povodu 25. obljetnice smrti 12 redarstvenika u Borovu selu borovo selo, kolinda borovo selo Grabar-Kitarović: Mora se znati istina o Domovinskom ratu i tko je započeo Borovo selo i kolona sjećanja Kolona sjećanja Ni nakon 23 godine nitko nije odgovarao za smrt 12 redarstvenika
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar anita_horvath
    anita_horvath:

    Što se čeka s privođenjem i ispitivanjem mještanina borova koji su to s prozora promatrali i odobravali ?

  • Avatar Agramer77
    Agramer77:

    hebrang-Za kraj je poručio Srbiji kako njihovo povezivanje Hrvatske s NDH nema smisla, jer je jedini fašizam na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata bio Miloševićev režim: "Danas im trebamo otvoreno reći da su pobili 8 tisuća civila do kraja ... prikaži još! rata, da su porušili 250 tisuća kuća, domova i stanova, 14 bolnica, stotinu vjerskih objekata i napravili štetu koju će snositi generacije Hrvata. To je ono što nosi odličje fašizma. Srpska agresija je poslije Hitlerovog vremena bila jedini fašizam na tlu Europe. To treba otvoreno reći, to je bio fašizam koji smo mi pobijedili u ratu