Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov zastupnik

Stevo Culej u Saboru otvorio izložbu u povodu 25. obljetnice smrti 12 redarstvenika u Borovu selu

izložba
Foto: Promo
1/2
28.04.2016.
u 15:41

Izložba se sastoji od fotografija, dokumenata i novinskih isječaka koji prate priču vezanu uz ubojstvo redarstvenika

Zastupnik HDZ-a Stevo Culej u Saboru je otvorio izložbu u povodu 25. obljetnice smrti 12-orice redarstvenika u Borovu selu koji su umoreni od strane lokalnog stanovništva potpomognutog četnicima iz Srbije, Belim orlovima Vojislava Šešelja i odreda Dušana silnoga.

Izložba se sastoji od fotografija, dokumenata i novinskih isječaka koji prate priču vezanu uz ubojstvo redarstvenika.

- Ova izložba pokazuje kronologiju, 12 redarstvenika dok su bili živi, nakon obdukcije, sva nataložena mržnja prema svemu što je Hrvatsko iskalila se na njima. Primili su prvi udar onoga što je kasnije zadesilo cijelu Hrvatsku. Put završava kroz njihovo glorificiranje u trenutku kada su bili hvaljeni i slavljeni kao spasioci Domovine, budnica onoga što je ujedinilo hrvatski narod u zajedničkom cilju, slobodne i stamostalne Hrvatske – pojasnio je Culej. Jedan od izložaka je i fotografija spomenika njihovom ubojici u Borovu selu koji je visok oko pet šest metara.

 - Riječ je o Vukašinu Šoškočaninu, ovo je njegova slika sa položaja. Ovo je spomenik na hrvatskom teritoriju, ubojici 12-orice redarstvenika kojeg očito slavimo. Na spomeniku piše "Ovdje počiva Vukašin Vule Šoškočanin, tragično preminuo u talasima Dunava u 32. godini života, 15. maja 1991., komandant obrane Borova, za narodnog junaka proglašen na velikoj Narodnoj srpskoj skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991" – čita Culej dok nam pokazuje fotografiju spomenika.

 Zgrožen je, dodaje, što živimo u vremenu gdje jedan ubojica ima takvo obilježje pored spomenika poginulih redarstvenika.

 - Da stvar bude još apsurdnija, u cijeloj ovoj priči, u svojim putešestvijama hrvatskim pravosuđem sam došao do imena 55 zločinaca. Podnio sam i toliko kaznenih prijava protiv zločinaca i zlikovaca u Borovu selu. Tu su i njihova imena i adrese i fotografije, da se netko ne bi slučajno zabunio – poručio je Culej.

>>Započelo suđenje Stevi Culeju zbog pozivanja na razbijanje dvojezičnih ploča

>>Stevi Culeju (HDZ) skinut zastupnički imunitet

Komentara 7

KL
Klarahrv
17:08 28.04.2016.

Kako će Stazić to preživjeti?

DU
Deleted user
17:18 28.04.2016.

hoće li drug pupi i bratija mu obići izlozbu.....?

GA
galimberti
18:12 28.04.2016.

nazalost kako stvari stoje ne bi me cudilo da jednog dana posred radiceve ul. u zagrebu osvane spomenik punisi racicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije