Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj oca monstruma

Policija: Obavijestili smo socijalne radnike Centar: To nije istina!

'07.01.13.,Slavonski Brod, Hrvatska Slavica Niksic, ravnateljica slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
08.01.2013.
u 19:18

Potvrđeno je da je monstrum nekoliko puta prijavljivan policiji zbog nasilja i zanemarivanja. No, netko je u sustavu zakazao

Jesu li u slučaju 32-godišnjeg brodskog monstruma zakazale nadležne službe? Glavno je to pitanje koje si ovih dana postavljaju Brođani, zgroženi neljudskim ponašanjem oca koji je, prema neslužbenim informacijama, izgladnjivao i maltretirao svojih četvero djece od kojih je najmlađe, tromjesečna beba, preminulo 27. prosinca. Mnogi drže da odgovornost u cijelom slučaju dijeli i njegova supruga, ali i susjedi koji nisu na vrijeme prijavili što se događa pred njihovim očima. Glasnogovornica policije Kata Nujić potvrdila nam je kako je policija više puta intervenirala zbog prijave nasilja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djeteta, nakon čega su protiv oca-monstruma podnesene kaznene prijave ili optužni prijedlozi. Svaki je put bio obaviješten i brodski Centar za socijalnu skrb.

– U ovom slučaju svi smo zatajili. Međutim, mi nikada nismo dobili prijavu zbog nasilničkog ponašanja i zapuštanja dvoje djece, koje je 32-godišnjaku dodijelio sud nakon smrti njihove majke. Pokušaj da socijalne radnice uđu u stan, kada su baka i ujak djece prijavili da im je onemogućen kontakt s unukama i nećakinjama, nije uspio. Zaustavljene su na hodniku, a roditelji su tada kazali kako se oni brinu o svojoj djeci – kaže ravnateljica prozivanog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić. Ona, međutim, naglašava kako je Centar na temelju prijava protiv nasilnika koji je zlostavljao troje djece sadašnje supruge iz bivših brakova, djecu oduzeo i povjerio jednom od dvojice njezinih bivših supruga. Ona potvrđuje i kako sadašnja supruga nikada nije prijavila zlostavljanje djece i uporno je negirala da je suprug nasilan. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić Media servisu je rekla da su moguće rigorozne kazne utvrde li se nepravilnosti u postupanju centra.

– Obavili smo razgovore sa stručnim radnicima koji su postupali u ovom slučaju te izuzeli dokumentaciju koja se odnosi na obitelj – poručili su iz Ministarstva.

>> 'Socijalna skrb i policija sve su znali, no nitko nije ništa učinio'

Komentara 12

AL
alapača
19:34 08.01.2013.

sve se da provjeriti, je li policija izvještavala czss ili nije. a ono da socijalci i policija nisu imali mogućnosti ući u stan jer se tome protive stanari je malo jača provala.

BA
baš
19:40 08.01.2013.

Bože sačuvaj. Ovdje ne znaš tko što priča. Tko je koga oduzeo? Tko oduzima, na temelju čega oduzima? Nisu instucije svemoguće. Zbog čega se nasilnici prekšajno prijavljuj i po 10 puta, a ne kazneno? Različiti su dokazi za kažnjavanje roditelja, različiti za sankcioniranje u odnosu na djecu ili pojedino dijete. Postoji zakon koji kaže kada se što može učiniti. Zamislite kada bi se "oduzimala" djeca u svakom slučaju nasilja. Osim toga postoji nulta stopa tolerancije na nasilje ali ne i infrastruktura koja bi mogla adekvatno djelovati na nasilnika. Što je s duševnim bolesnicima, tko njih liječi, toko vodi računa o tome da bi oni u takvim stanjima mogli naštetiti sebi ili bližnjemu. Puno je širi problem od ovoga pojedinačnog i nikada se neće to riješiti kažnjavanjem kao što to "napominje" ministrica i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

EX
excell
21:49 09.01.2013.

interesantno će biti vidjeti kakvu kaznu će ministarstvo donjeti ovim lijenčinma socijalnih službi ...njima je lijepše za vrijeme radnog vremena ići u šoping nego obilazitii socijalne slućajeve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije