Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Kormilo

Policajac priznao djevojci krađu zaplijenjenih jastoga

'24.06.2009., Split - U akciji Kormilo koja je trajala 6 mjeseci, policija je privela 12 pomorskih policajca, medju kojima su i zapovjednici cetiri broda. Uhiceno je i 14 zaposlenika Ine dva ribara i
'Ivo Cagalj/24sata'
13.10.2010.
u 22:00

Optuženo još 13 osoba, a riječ je uglavnom o ljudima koji su zaposleni na benzinskim crpkama Ine.

Umorili smo se jer smo slikali pet kilograma jastoga. Svatko je uzeo po dva – povjerio se djevojci u telefonskom razgovoru 15. travnja 2009. godine Miroslav Slavić, splitski pomorski policajac. Jesu li ih dobili, pitala ga je, a on odgovorio da su ih uzeli nakon zapljene od ribara jer su njihovi i da će ih donijeti za “poćućati”. Mora ih skriti, objasnio joj je, jer je počinio kazneno djelo s obzirom na to da je lovostaj do 1. svibnja!

Oštetili su MUP
Dio je to iz snimljenih telefonskih razgovora jedanaestorice pomorskih policajaca protiv kojih je USKOK, uz još 13 osoba, nedavno podigao optužnicu na Županijskom sudu u Splitu. Tereti ih da su MUP-u, krađom i preprodajom goriva tijekom 2008. i 2009. godine, nanijeli štetu od najmanje 162.000 kuna. Osim što su, prema optužnici, “muljali” s gorivom, lažno su prikazivali i račune za noćenja i dnevnice tijekom službenih putovanja.

Iz praćenja telefonskih razgovora okrivljenika utvrđeno je također da su protupravno voljeli omastiti brk prilikom kontrole ribara. Optužnicom im se, naime, također stavlja na teret da su, mimo Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova, tijekom pregleda brodice Antuna Šantića, zatečene u travnju 2009. godine u blizini Sušca, pronašli jastoge čiji ulov u to doba godine nije dopušten, sastavili i potpisali službeni zapisnik o njihovu vraćanju u more.

Slično su policajci, navodi se u optužnici, postupili i 23. travnja 2009. godine kada su uhvatili talijansku ribaricu da lovi ribu unutar našeg teritorijalnog mora. Na brodu su pronađene 44 kašete ribe od 157 kilograma, a policajci su sastavili zapisnik za 42 kašete, dok su dvije zadržali za sebe. Policajac Marijan Tolić zove 24. travnja 2009. godine kolegu Renata Kokana te mu govori da na ribarici ima dosta muzgavaca i pita hoće li mu ostaviti jednu kašetu da je može kome dati.

“Sve izmišaj”
Kokan odgovara potvrdno te pita koliko je zaplijenjeno ribe. Tolić odgovara da ima sedam, osam kašeta muzgavaca, desetak kašeta lignjuna, nešto grdobina, listova, mola...

Kokan ga upućuje da ostavi za izvjesnog Božu i još nekog jednu kašetu grdobina, mola, muzgavaca i da “sve izmiša” te da imaju po jednu kašetu ribe, a Tolić se s time slaže.

Komentara 8

AA
aaaaaaaaaaaa
22:25 13.10.2010.

Jadan taj uskok kada potrosi znatna drzavna sredstva da bi ulovili strasne kriminalce pa bili to i mupovci sa 5 jastoga, 2 kasete ribe i neopravdanim benzinom od oko 20.000 eurica dok se brojni hrvatski Arsenio Lupin-e sepure te na svojom jahtama tu istu kolicinu goriva potrose mozda u 5-7 dana.

Avatar marquis
marquis
22:07 13.10.2010.

E moje kolege, zbog vas ni mene građani ne vole. DABOGA VAM KOST ZAPELA U GRLU!!!

DR
dreamteam
22:47 13.10.2010.

Dobro je da nisu prodavali ujutro na standu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije