Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogoršanje bolesti: Odluka o zatvoru za Horvatinčića nakon mišljenja zatvorskog liječnika

Županijski sud je priopćio da je u utorak zaprimio Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju i njegovu novu molbu za daljnjom odgodom izvršenja kazne zatvora u kojoj se ponovno poziva na znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti.
01. listopada 2020. u 11:54 7 komentara 1030 prikaza
Tomislav Horvatinčić na Županijskom sudu tražio odgodu odsluženja kazne
Foto: Goran Stanzil/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda donijet će odluku o molbi Tomislava Horvatinčića za ponovno odgađanje izvršenja zatvorske kazne nakon što liječnik zatvorske bolnice donese stručno mišljenje može li se pravomoćno osuđeni poduzetnik liječiti u okvirima zatvorskog sustava.

Tomislav Horvatinčić na Županijskom sudu tražio odgodu odsluženja kazne 'MORA NA OPERACIJU' Horvatinčić ponovno tražio odgodu zatvora, odvjetnik: Stanje mu se pogoršalo

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić (72) je početkom prosinca prošle godine pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Županijski sud je priopćio da je u utorak zaprimio Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju i njegovu novu molbu za daljnjom odgodom izvršenja kazne zatvora u kojoj se ponovno poziva na znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti.  

Sud je precizirao da je Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju u utorak otpravio Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, uz dopis suda u kojem se od bolnice traži mišljenje liječnika specijalista radi li se kod osuđenika o znatnom pogoršanju kronične bolesti koja se ne može liječiti u okvirima zatvorskog sustava. Sudac izvršenja će donijeti odluku o Horvatinčićevoj molbi nakon zaprimanja traženog mišljenja, zaključio je sud.

Video - Tomislav Horvatinčić tražio odgodu odsluženja kazne

 

Horvatinčić je već jednom u ožujku dobio šestomjesečnu odgodu izvršenja kazne zbog teškoga zdravstvenoga stanja te se u četvrtak trebao javiti u Remetinec radi izvršenja zatvorske kazne. Prema pisanju medija, Horvatinčić je u molbi naveo da mu se stanje uopće nije popravilo, već pogoršalo od ožujka, kada je dobio prvu odgodu.

Horvatinčić je pravomoćno osuđen za nesreću počinjenu 2011. tek nakon čitave sudske "sapunice" i tri ponovljena suđenja. Najprije je bio proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu, zatim je na drugome ponovljenom suđenju bio oslobođen zbog famozne sinkope, da bi na trećemu suđenju bio osuđen na bezuvjetnu kaznu.

Zagreb: Tomislav Horvatinčić prošetao Cvjetnim trgom i dao izjavu za Novu TV ŽUPANIJSKI SUD POJASNIO Horvatinčiću zbog teške bolesti odlazak iza rešetaka odgođen do 1. listopada

Županijski sud u Zadru je tek u prosincu 2019. potvrdio osuđujuću presudu, a Horvatinčić je na izdržavanje kazne prvi put pozvan u ožujku ove godine. Međutim, tada je podnio prvu molbu za odgodu izvršenja kazne, a sudac izvršenja je usvojio.

Horvatinčić, kao što je sam izjavio, već dugi niz godina boluje od maligne bolesti. Mediji ističu da su od odgode u ožujku Horvatinčića novinari, kao i građani, više puta snimili kako ispija kave u Zagrebu, Samoboru i na ljetovanju.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Umjereni:

  Prvo, trebalo bi promijeniti zakon o kaznenom postupku na način da osuđenik bude obavezan prisustvovati izricanju presude. Drugo, nakon izricanja presude u kojoj je izrečena kazna obaveznog zatvora, valjalo bi osuđeniku istog trena oduzeti putovnicu i osobnu iskaznicu, odnosno u ... prikaži još! sustav mup-a unijeti podatak o osudi te osuđeniku onemogućiti prijelaz granice, a osuđenicima koji traže odgodu izvršenja kazne staviti narukvicu za praćenje te naložiti da svo vrijeme odgode provode u kući/stanu i eventualno na relaciji kuća-liječnik. Ovo što Horvatinčić radi je cirkus.

 • Avatar Agramer MCOIS
  Agramer MCOIS:

  kakve su ovo gluposti?jel ima u zatvoru osuđenika koji su teško bolesni?jel su i oni pušteni na slobodu?

 • Vlaskoulicanec2:

  Zatvoriti a ključ baciti u more na mjestu gdje je ubio one nesretne Talijane...