Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnio molbu
Povratak na članak

Pogoršanje bolesti: Odluka o zatvoru za Horvatinčića nakon mišljenja zatvorskog liječnika

Županijski sud je priopćio da je u utorak zaprimio Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju i njegovu novu molbu za daljnjom odgodom izvršenja kazne zatvora u kojoj se ponovno poziva na znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti.

Komentari 7

UM
Umjereni
12:16 01.10.2020.

Prvo, trebalo bi promijeniti zakon o kaznenom postupku na način da osuđenik bude obavezan prisustvovati izricanju presude. Drugo, nakon izricanja presude u kojoj je izrečena kazna obaveznog zatvora, valjalo bi osuđeniku istog trena oduzeti putovnicu i osobnu iskaznicu, odnosno u sustav mup-a unijeti podatak o osudi te osuđeniku onemogućiti prijelaz granice, a osuđenicima koji traže odgodu izvršenja kazne staviti narukvicu za praćenje te naložiti da svo vrijeme odgode provode u kući/stanu i eventualno na relaciji kuća-liječnik. Ovo što Horvatinčić radi je cirkus.

VL
Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:12 01.10.2020.

kakve su ovo gluposti?jel ima u zatvoru osuđenika koji su teško bolesni?jel su i oni pušteni na slobodu?

VL
DU
Deleted user
12:15 01.10.2020.

Zatvoriti a ključ baciti u more na mjestu gdje je ubio one nesretne Talijane...

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:34 01.10.2020.

Pa eto može se u i u Lepoglavi liječiti.

VL
SI
sisavac
13:37 01.10.2020.

nek se u zatvori liječi. država mu osigura pristup doktora, i to je to. što bi sad trebalo, zato jer ima kroničnu bolest da neće ići u buksu?! za svaki dan koji je od izricanja kazne proveo na slobodu mu produžiti zatvor, pa nek on odgađa kolko mu milo, dati mu rok 3 mjeseca da se nacrta i točka. al imamo takav sudski sustav, da se kazni maksimalnom kaznom sitnog lopova, kumicu s placa, a velike kriminalce pušta... sve smo od 90-e naovamo promijenili, samo sudove nismo, ostali su raditi netaknuti, bez ikakve osobne odgovornosti za svoj posao i posljedice, toga nema nigdje. sudac je posebna profesija, i treba imati zaštitu, al samo ako i uvijek radi ispravno, al za greške trebaju odgovarati, a ne da mogu godinama biti na platnom spisku države, a ne raditi.

VL
KA
Kalimero4
16:14 01.10.2020.

Hrvatsko pravosuđe je korumpirano.

VL
RO
roland
15:02 01.10.2020.

Tomo nije smio na ulici ulaziti u verbalni sukob s novinarima. To je najgore što je u aktualnoj situaciji mogao učiniti. Mora biti nevidljiv, ne upuštati se u prepirke s novinarima i onda će sve biti ok.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.