Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno!

Pogledajte kako ljudski mozak rastura lubenicu na komadiće

Eduardo da Silva
Foto: Patrik Macek
1/2
09.09.2012.
u 08:38

"Uništavač voća" na glavu stavlja uređaj koji prati EEG moždanih valova. Ti se signali zatim pretvaraju u bežične impulse i šalju u cijev punu CO2 koja je smještena u voću koje je izabrano za metu

Nevjerojatno, ali istinito. Snagom ljudskog uma moguće je raznijeti lubenicu na tisuće komadića. Postoji, ipak, kvaka. Na glavu ćete morati staviti posebno smišljenu napravu koja će vaše misli pretvoriti u bežične impulse.

Napravu su osmislili u laboratoriju LVL1 u SAD-u. 

"Uništavač voća" na glavu stavlja uređaj koji prati EEG moždanih valova. Ti se signali zatim pretvaraju u bežične impulse i šalju u cijev punu CO2 koja je smještena u voću koje je izabrano za metu.

Dovoljno je samo snažno misliti i signali će aktivirati plin u voću zbog kojeg će ono eksplodirati, pojašnjavaju u Mashableu

Ključne riječi

Komentara 12

AN
Antiša
10:00 09.09.2012.

Tako se bene varaju. Koji bi razuman čovjek povjerovao u ovo?

MM
mad max
10:17 09.09.2012.

aj neka probe sa tepsijom pite !

CR
crofish
09:19 09.09.2012.

većina naših političara ne bi uspijela pokrenuti ovaj stroj. osim ako ne bi razmišljali o povlasticama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije