Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARS 2016.

Pogledajte kako izgleda zajednička vojna vježba Srbije i Rusije

13.10.2016.
u 20:15

– Aktivnosti koje smo do sada izvršili ocijenio bih ocjenom odličan, a po svemu sudeći i one koje slijede bit će izvršene na istoj razini – kazao je ruski predstavnik.

U Srbiji se održava zajednička vježba srpskih i ruskih zrakoplovnih snaga ''Bars 2016.'' koja će trajati do 15. kolovoza.

Vježba se održava na aerodromu Batajnica u Beogradu, a vojni dužnosnici obje zemlje zadovoljni su do sada prikazanim rezultatima, objavilo je Ministarstvo obrane Srbije.

Vježbe se provode u mješovitom sastavu posada na zrakoplovima MiG 29 i helikopterima Mi-17 V5.

– Cilj vježbe jest podizanje razine operativnih sposobnosti prilikom izvršavanja zadataka koje vojska realizira u sklopu svojih misija, a u ovom slučaju riječ je o prvoj i trećoj misiji – istaknuo je pukovnik Brane Krnjajić dodajući da je vježba važna za obje strane radi obučavanja i razmjene iskustava.

Konstantin Jurevič Surikov, predstavnik zapovjedništva ratnog zrakoplovstva Ruske Federacije, naglasio je da su piloti koji su sudjelovali na prošlogodišnjoj vježbi i ove godine prisutni kako bi međunarodnu suradnju, ali i suradnju posada koje su vježbale, podigli na još viši nivo.

– Aktivnosti koje smo do sada izvršili ocijenio bih odličnom ocjenom, a po svemu sudeći i one koje slijede bit će izvršene na istoj razini – kazao je ruski predstavnik.

>> Ruski vojni zrakoplovi po prvi puta u Srbiji na zajedničkoj vojnoj vježbi

Komentara 45

PP
pp
20:56 13.10.2016.

Zašto da ne. Oni ionako jesu duhovno na istoku. Iako bi bilo najprikladnije da vjezbaju sa Turcima. Mogu ovi i dojahati na konjima opet gdje god ih neko traži kako kaže sultan Erdogan...

HR
hromcan
21:44 13.10.2016.

Dajte se prestanite baviti Srbima...m

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:27 13.10.2016.

Najjača je ova slika gdije traktorom vuku MIG... hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije