Naslovnica Vijesti Zajedno 58 godina

'Vijest koja je potresla svijet': Pogledajte izdanje Večernjeg lista iz 1963.

U ovom članku možete pogledati izdanje Večernjeg lista iz 1963. kada se dogodio atentat na Kennedyja.
27. lipnja 2017. u 12:00 5 komentara 5326 prikaza
Naslovnica sa atentatom na Kennedyja
Foto: Vecernji.hr

Večernji list 1. srpnja slavi svoj 58. rođendan, a kao rođendanski dar vama odlučili smo se prisjetiti nekih od najvažnijih trenutaka koje smo zajedno proživjeli u gotovo šest desetljeća.

Večernji tiskanje povodom rođendana VIDEO Pogledajte proces stvaranja Večernjeg lista!

Svaki dan objavljivat ćemo reprint originala nekih od najvažnijih priča Večernjeg lista.

Iz dana u dan objavljujemo: Atentat na Kennedyja (1963.), Dinamo osvojio Kup Velesajamskih gradova (1967.), Slijetanje na Mjesec (1969), Konstituiranje Hrvatskog sabora (1990.), Dan pobjede/Oluja (1995.), Hrvatska je osvojila treće mjesto na svjetskom nogometnom prvenstvu, Francuska (1998.), Umro je dr Franjo Tuđman (1999.)

Svih ovih godina radovali smo se zajedno najvećim uspjesima i dijelili tužne trenutke. Punih 58 godina stvaramo priče naših života, a to ćemo u suradnji s vama činiti i u budućnosti.

Klikom na fotografiju ispod možete pogledati izdanje Večernjeg lista iz 1963. kada se dogodio atentat na Kennedyja. 

Naslovnica sa atentatom na Kennedyja | Autor : Vecernji.hr Foto: Vecernji.hr

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • juma:

  Vrlo zanimljivo svjedočanstvo vremena. Manje zbog ubojstva Kennedyja, više zbog obradjenih tema, jezika i stila pisanja iz tog doba. Osobito poučno za mlade generacije kojima neki danas pričaju bajke o tom vremenu u kojem si, izmedju ostalog, mogao obići cijeli ... prikaži još!i Zagreb, a da ne pronadješ tako banalnu stvar kao iglu za gramofon. Zato je jezik bio baš onako srpsko-hrvatski uz mnoštvo tema o partiji i nesvrstanima.

 • Avatar zea
  zea:

  Malo sam prelistala taj stari Večernji. Kako je očito da su problemi ljudi onda i sada bili isti. Način obrade tema i problema je također ostao sličan, kritično mišljenje postoji. Pregledom Oglasnika se vidi da su bili drugačiji prioriteti ;-) ... prikaži još!) Preporučujem mlađim generacijama, ali i onima koji su zaboravili kako se živjelo u Jugi da ga prelistaju također (sigurno će se čuditi da nije na ćirilici ;-), a i tematika je domaća (nešto malo vijesti iz 'regije', tj Srbije). Niti na koji način ne 'jugonostalgičarim' jer sve je to prošlo, svršeno vrijeme, ali eto, zanimljivo je za pogledati.

 • lima83:

  Niste li trebali ovaj članak gdje Tito izražava sućut zacrniti? To je danas očito popularno.