Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođendanski tjedan

'Vijest koja je potresla svijet': Pogledajte izdanje Večernjeg lista iz 1963.

Naslovnica sa atentatom na Kennedyja
Foto: Vecernji.hr
27.06.2017.
u 12:00

U ovom članku možete pogledati izdanje Večernjeg lista iz 1963. kada se dogodio atentat na Kennedyja.

Večernji list 1. srpnja slavi svoj 58. rođendan, a kao rođendanski dar vama odlučili smo se prisjetiti nekih od najvažnijih trenutaka koje smo zajedno proživjeli u gotovo šest desetljeća.

Svaki dan objavljivat ćemo reprint originala nekih od najvažnijih priča Večernjeg lista.

Iz dana u dan objavljujemo: Atentat na Kennedyja (1963.), Dinamo osvojio Kup Velesajamskih gradova (1967.), Slijetanje na Mjesec (1969), Konstituiranje Hrvatskog sabora (1990.), Dan pobjede/Oluja (1995.), Hrvatska je osvojila treće mjesto na svjetskom nogometnom prvenstvu, Francuska (1998.), Umro je dr Franjo Tuđman (1999.)

Svih ovih godina radovali smo se zajedno najvećim uspjesima i dijelili tužne trenutke. Punih 58 godina stvaramo priče naših života, a to ćemo u suradnji s vama činiti i u budućnosti.

Klikom na fotografiju ispod možete pogledati izdanje Večernjeg lista iz 1963. kada se dogodio atentat na Kennedyja. 

Foto: Vecernji.hr

Komentara 5

DU
Deleted user
13:30 28.06.2017.

Malo sam prelistala taj stari Večernji. Kako je očito da su problemi ljudi onda i sada bili isti. Način obrade tema i problema je također ostao sličan, kritično mišljenje postoji. Pregledom Oglasnika se vidi da su bili drugačiji prioriteti ;-)) Preporučujem mlađim generacijama, ali i onima koji su zaboravili kako se živjelo u Jugi da ga prelistaju također (sigurno će se čuditi da nije na ćirilici ;-), a i tematika je domaća (nešto malo vijesti iz 'regije', tj Srbije). Niti na koji način ne 'jugonostalgičarim' jer sve je to prošlo, svršeno vrijeme, ali eto, zanimljivo je za pogledati.

JU
juma
13:35 28.06.2017.

Vrlo zanimljivo svjedočanstvo vremena. Manje zbog ubojstva Kennedyja, više zbog obradjenih tema, jezika i stila pisanja iz tog doba. Osobito poučno za mlade generacije kojima neki danas pričaju bajke o tom vremenu u kojem si, izmedju ostalog, mogao obići cijelii Zagreb, a da ne pronadješ tako banalnu stvar kao iglu za gramofon. Zato je jezik bio baš onako srpsko-hrvatski uz mnoštvo tema o partiji i nesvrstanima.

Avatar Srbinator
Srbinator
14:03 28.06.2017.

spomenite i da je 3 dana prije atentada u posjeti mu bio vas Tito. posljednji drzavnik koga je ovaj sreo prije ubistva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije