Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE EKSPLODIRALE

Pogledajte fotografije s benzinskih postaja: Od danas na snazi vladina uredba o najvišim cijenama goriva

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/7
16.10.2021.
u 13:25

Ova uredba došla je nakon što su cijene goriva u zadnjih mjesec dana eksplodirale

S današnjim danom na snagu je stupila vladina uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj se idućih mjesec dana cijene goriva ne smiju podizati

Točnije, cijena dizela po litri ne smije biti viša od 11 kuna, dok cijena benzina ne smije prelaziti 11,10 kuna

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ova uredba došla je nakon što su cijene goriva u zadnjih mjesec dana eksplodirale, pa je tako u posljednjem valu poskupljenja spremnik benzina poskupio za 13 kuna, a spremnik dizela za čak 19,5 kuna. 

U susjednoj Bosni i Hercegovini gorivo je jeftinije za dvije i pol kune po litri, tako da se na jednom rezervoaru može uštedjeti i do 130 kuna. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na ovu uredbu reagirali su jučer iz Ine, govoreći da bi uskoro moglo doći do nestašice premium goriva koja se deklariraju kao kvalitetnija i bolja za održavanje motora. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima, poručili su. 

>> VIDEO Zagreb je dobio minijaturnu vatrogasnu postrojbu

 

Komentara 8

HD
hdzfanclub
13:37 16.10.2021.

Kakvu razliku ce napraviti tih mjesec dana? Onda ce odjednom skociti za vise od 50 lipa po litri i sto su tu nasi "strucnjaci" mislili postici?

Avatar Hazl113
Hazl113
13:47 16.10.2021.

Danas ujutro prije 7h nigdje nikog u Miramarskoj. Natočio pun tank stotke koja je poželjna za Turbo motore. Drugi put vjerojatno put prema Sloveniji. Sramota da plaćamo 60% davanja državi, a 40% INI. Mađari su drugi po redu, a kod njih sedržava ubire 40%. Zato im i je gorivo jeftinije 2kn.

Avatar DeletedUser
DeletedUser
13:55 16.10.2021.

Kad budu nestašice goriva i kolone na benzinskim Plenković će reć da nisu oni krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije