Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučenje

Podignuta optužnica: Iz lovačke puške ubio labradora

lovačka puška
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
05.09.2017.
u 17:23

42-godišnjak je 15. srpnja bez opravdanog razloga hicem iz lovačke puške ustrijelio psa

Zbog  ubijanja  i mučenja životinja optužen je 42-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Tereti ga se da  je  15.  srpnja  2017.  u  Mihovljanu,  bez opravdanog razloga hicem iz lovačke puške ustrijelio i usmrtio psa pasmine labrador.

Komentara 8

Avatar maxist
maxist
19:23 05.09.2017.

vidim -komentatori su oduševljeni i citiraju zakon koji takorekući obvezuje da se s metrom u jedoj a puškom u drugoj ruci vreba i strelja pse . (nije navedeno uključuje li to i vlasnike?!) Labrador-retrivere nikada nisam vidio kao lutalice,školuju se(se( kao vrsta) kao pomoć ljudima kod 10.ak bolesti, općenito su potpuno neagresivni, ali ljudi s puškama ( i kompleksima u glavi) kruže u nadi da će naići na priliku za ubiti ,pa makar i profesonalno dobre pse. Predlažem da krenu gradom Zagrebom jer će imati nebrojeno prilika za nahraniti svoju krvoločnost..!!!

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:40 05.09.2017.

opravdan razlog je ako je pas bez nadzora više od 300 metara udaljen od naseljenog mjesta, to jasno piše u zakonu

Avatar FalusBonus
FalusBonus
18:45 05.09.2017.

odstrel psa lutalice ne može se nikako svrstati pod mučenje. Mučenje je npr. držanje psa na metar lanca, prehrana psa kostima i otpacima isl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije