Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Počinje testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu, Bandić otkrio detalje

Zagreb: Otvorenju brzog testiranja na COVID-19 u Sigetu nazočio i Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
26.11.2020.
u 13:04

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola Grada Zagreba.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je testiranje učenika antigenskim testovima u svrhu istraživanja proširenosti virusa u školama. Navedena testiranja će biti dobrovoljna, te će biti potrebna suglasnost roditelja. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola Grada Zagreba. U svakoj od 15 škola, 8 osnovnih i 7 srednjih, testirat će se po 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira.

Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba", navodi se u statusu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

 

Komentara 7

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
13:34 26.11.2020.

Je li se Bandić testirao? Izgleda jako bolesno, kao i njegova ideja o testiranju ljudi bez simptoma bolesti.

SJ
Sve je uzalud
13:37 26.11.2020.

....predbilježba za pakao....

DU
Deleted user
21:22 26.11.2020.

pranje love .. opet a plenković nesmije pisnut .. zna se tko je gazda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije