Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U HE PLAT

U Zagrebu, Splitu i Dubrovniku uhićeno osam osoba, MUP objavio za što ih sumnjiče

požar u Hidroelektrani Dubrovnik
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
10.06.2019.
u 16:53

Nesreća u HE Plat dogodila se 10. siječnja, kada je izbio požar. Trojica radnika poginula su pokušavajući se izvući iz vatrom i dimom zahvaćenog tunela

Osam osoba uhićeno je u sklopu kriminalističkog istraživanja nesreće koja se u siječnju dogodila u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika, potvrđeno je iz MUP-a. U toj nesreći poginuli su radnici Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak. Istragu nesreće provodila je PU dubrovačko- neretvanska u suradnji sa ŽDO-om iz Dubrovnika.

Kako se neslužbeno doznaje, pet je osoba uhićeno u Zagrebu, a među njima je i Nikola Rukavina, član Uprave HEP-a, Jedna je osoba uhićena u Splitu, a dvoje u Dubrovniku. Svi oni imaju status osumnjičenika i nalaze se na ispitivanju u policiji u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Nakon što ispitivanja budu dovršena, oni osumnjičenici za koje će se tužiteljstvo tražiti određivanje istražnog zatvora, bit će dovedeni pritvorskom nadzorniku u Dubrovnik, a zatim i pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku.

Sve to vjerojatno će se događati tijekom utorka. Nesreća u HE Plat dogodila se 10. siječnja, kada je izbio požar. Trojica radnika poginula su pokušavajući se izvući iz vatrom i dimom zahvaćenog tunela. U proteklih pet mjeseci policija je tijekom istraživanja nesreće razgovarala s brojnim svjedocima, te je provela niz vještačenja kako bi se ustanovio točan uzrok nesreće.

MUP je danas poslijepodne priopćio da se uhićeni sumnjiče za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti te za opasno izvođenje građevinskih radova. Trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke.

Ostalih pet osoba, navodi MUP u priopćenju, sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine. 

Nakon ispitivanja u policiji, dvojica prvosumnjičenih će biti dovedeni pritvorskom nadzorniku u Dubrovnik dok će protiv preostale šestorice osumnjičenika kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.

Komentara 22

NO
Nordik
15:12 10.06.2019.

Spektakularna privođenja za javnost, poslije optužnica za pomoćnog radnika u skladištu., Uhljebi postavljeni s partijskim knjižicama bili na kavi kada se odlučivalo o postavljanju plastičnih ploča.

Avatar R & I
R & I
14:36 10.06.2019.

Sest mjeseci poslije, privode se osumnjičeni, kada svi tragovi i evidencije nestaju.

PR
prajdali100
14:39 10.06.2019.

Uranili, zoru prevarili !!! Ha ha ha ha.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije