Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Počela gradnja prvog sustava za navodnjavanje u Požeškoj županiji

navodnjavanje (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/3
05.05.2011.
u 14:57

Prva faza projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna dovršit će se ove godine i stajat će oko 3,5 milijuna kuna

Realizacija prvog projekta navodnjavanja u Požeško-slavonskoj županiji počela je danas u općini Kaptol, a o tome se govorilo na konferenciji za novinare održanoj u općinskoj vijećnici. Prva faza projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna dovršit će se ove godine i stajat će oko 3,5 milijuna kuna.

On će omogućiti navodnjavanje, kako je rekao Marinko Galiot, voditelj jedinice za navodnjavanje u Hrvatskim vodama, 70 hektara poljoprivrednih površina dok će se u drugoj fazi proširiti na još 40 hektara. Za ukupno 170 hektara površina koje će se moći navodnjavati kada cijeli sustav bude završen novac će, kako je rekao državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Zdravko Krmek, osigurati njihovo ministarstvo te Požeško-slavonska županija.

– Navodnjavanje neće samo povećati poljoprivrednu proizvodnju nego će pomoći i zapošljavanju. Poznato je da po hektaru navodnjavane površine dolazi od 0,6 do 0,9 zaposlenika što znači da ćemo povećanjem površina koje se navodnjavaju povećati i broj zaposlenika – kazao je državni tajnik Krmek.

Najavljena je i gradnja još nekoliko sustava za navodnjavanje na području Požeško-slavonske županije za što su već napravljeni projekti, a zbog čega je posebno zadovoljstvo izrazio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, zahvalio je svima koji su pomogli na ovom projektu na kojem su radovi počeli prije pet godina.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
brkić
22:39 05.05.2011.

...e sad,trebalo bi pogledati koliko hektara posjeduje i obrađuje načelnik općine Kaptol Mile Pavičići sve če vam biti jasno !

OP
Obećanko požeški
10:24 06.05.2011.

Brkiću, jeste vi Ronkovi igrači zavidni i samo bi potkopavali projekte koji služe za razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta - to stvarno više nije normalno.

BR
brkić
11:23 06.05.2011.

...ja sam ovo ozbiljno i odgovorno napisao a ti provjeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije